Καταπατημένο κρατικό τεμάχιο, είναι τελικά το κτήμα της Μονής Οσίου Αββακουμ στον Λυθροδόντα, έκτασης 8 στρεμμάτων. 

Όπως γίνεται γνωστό, ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος κατέλαβε το τεμάχιο ενόσω ήταν ακόμη ιερέας στην κοινότητα, ανεγείροντας αυθαίρετη μεταλλική κατασκευή με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως κατοικία, ενώ μετάτρεψε την περιοχή σε απόρθητο φρούριο περιφράσσοντας την με ψηλό μεταλλικό φράκτη και τοποθετώντας κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Τι και αν οι δυο αιτήσεις που υπέβαλε ο Ηγούμενος του Οσίου Αββακούμ για να του παραχωρηθεί το χαλιτικο απορρίφθηκαν. Μέχρι σήμερα παραμένει κύριος του κρυφού παράδεισου, που οραματίστηκε επί γης.

Ο κατά κόσμο Ιωάννης Γεωργίου ο οποίος χαρακτηρίζεται ως επεμβασίας από το Τμήμα Κτηματολογίου, υπέβαλε αίτηση να του παραχωρηθεί το κρατικό τεμάχιο υπ’  αριθμό 275 για γεωργικούς σκοπούς με σκοπό όπως ισχυρίστηκε να βοηθά άπορες οικογένειες ή και για προσωπικές του ανάγκες, η οποία και απορρίφθηκε.

Καταγγέλθηκε από τον Έπαρχο Λευκωσίας και για τις παράνομές επεμβάσεις που είχε κάνει, ενώ επανήλθε με τροποποιημένη αίτηση υπ΄ αριθμό ΑΔΧ90 το 2016, ζητώντας ανταλλαγή του κρατικού τεμαχίου, με άλλο τεμάχιο.

Και σε αυτή την περίπτωση, ο Έπαρχος και η Τοπική Αρχή ήταν αρνητικοί.

Στην ιδιοκτησία του Νεκτάριου βρίσκεται μόνο το τεμάχιο με αριθμό 883 που εφάπτεται του κρατικού, το οποίο αποτελεί μόλις το 1/4 της όλης έκτασης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.