Το απόγευμα της Γ’ Κυριακής των Νηστειών τελέσθηκε η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κουνουπιδιανών, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Πριν το τέλος της Ακολουθίας χειροθετήθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου με το οφφίκιο του Πνευματικού ο εργατικός, όπως είπε ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του, και ταπεινός εφημέριος του Ναού, Ιερομόναχος π. Νικηφόρος Εικοσιδέκας, αδελφός της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

Κατόπιν ομίλησε ο προσκληθείς Καθηγούμενος από την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους Αρχιμ. Πρόδρομος ο οποίος ανέπτυξε το θέμα : Σταυροαναστάσιμη πορεία προς τον Άγιο Πάσχα.

Στο λόγο του μεταξύ άλλων ο π. Πρόδρομος τόνισε ότι η σημερινή προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού, μας θυμίζει το πάθος του Χριστού. Ταυτόχρονα όμως μας ζωντανεύει την ελπίδα της Αναστάσεως. Γιατί όπως ο Χριστός έτσι και εμείς από τη θλίψη του Σταυρού και του Πάθους, από τον πόνο και τον θάνατο, φθάνουμε στη χαρά της Αναστάσεως, προς την οποία πορευόμαστε με κουράγιο και δύναμη. Στην πορεία προς την συνάντηση μας με τον Αναστημένο Χριστό, τον Θεό μας, στον οποίο πρέπει κάθε δόξα, τιμή και προσκύνηση στους αιώνες των αιώνων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.