Στην κατανυκτική Ι. Ακολουθία του Μ. Αποδείπνου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χθες Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019, στην Γυναικεία Κοινοβιακή Ι. Μονή Αγίου Αθανασίου Πουλίτσας.

Αντλώντας την έμπνευσή του από το τροπάριο του Μ. Αποδείπνου «Ως φοβερά η κρίσις σου, Κύριε……», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης απηύθυνε λόγους πνευματικής οικοδομής προς την Ι. Αδελφότητα και τους ευσεβείς πιστούς, μιλώντας για την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας αλλά και με ποιον τρόπο οι πιστοί οφείλουν να προετοιμαστούν προκειμένου να βρεθούν ενώπιον του Δικαιοκρίτου Θεού.

Παράλληλα επεσήμανε ότι τα Μοναστήρια είναι χώρος λατρείας του Θεού και ταυτόχρονα τόπος προετοιμασίας των ψυχών των εγκαταβιούντων σε αυτά, προκειμένου με την άσκηση, την προσευχή, την νηστεία, την ακτημοσύνη, την αγνότητα και την υπακοή να «γευθούν» τον Παράδεισο και να γίνουν φωτεινοί οδοδείκτες για τους Πιστούς και τους συνασκουμένους με αυτούς Μοναχούς.

Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στην Ι. Αδελφότητα, στον Πνευματικό της Ι. Μονής Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο και τους ευσεβείς πιστούς, καλό υπόλοιπο Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ώστε αξίως να φτάσουν να προσκυνήσουν την Αγία Ανάσταση του Κυρίου μας!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.