ΕΚΚΛΗΣΙΑ Αλβανίας - Ακάθιστος Ύμνος 2021: Κατανυκτικά εψάλη ο Ακάθιστος Ύμνος στους Ορθόδοξους ναούς της Αλβανίας. Του π. Ηλία Μάκου. Κατανυκτικά εψάλη ο Ακάθιστος Ύμνος στους ναούς της Αλβανίας, όπου προσήλθαν οι πιστοί, τηρώντας τα προληπτικά μέτρα.

Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Νικόλαος χοροστάτησε στο ναό του Αγίου Γεωργίου Φίερι, ενώ ο Μητροπολίτης Ελμπασάν Αντώνιος στο ναό του Αγίου Αθανασίου Ελμπασάν.

Στις εκκλησίες της Αλβανίας προσήλθαν πιστοί, μεταξύ των οποίων και πολλοί νέοι, και ύμνησαν και προσκύνησαν την Παναγία.

Και ένα από τα πολλά χαρίσματα, που αναγνωρίζουν στο πρόσωπο και στη ζωή της Μητέρας του Θεού είναι η ταπεινοφροσύνη.

Και, όμως, εμείς οι σύγχρονοι άνθρωποι, σε αντίθεση με την Παναγία, είμαστε επιφυλακτικοί για την αξία και προπαντός για τη χρησιμότητα της ταπεινοφροσύνης.

Ρωτάει ο ιερός Χρυσόστομος:

Τι φοβάσαι; Μήπως μειωθείς με το να είσαι ταπεινός; Εμένα κοίτα και τα έργα μου, λέει ο Κύριος. Από εμένα μάθε και τότε θα γνωρίσεις καθαρά, πόσο μεγάλο αγαθό είναι η ταπείνωση.

Το υπόδειγμά μας είναι η Παναγία. Και δεν πρέπει να λησμονούμε, πως όσο ψηλά και αν βρεθούμε εμείς, δεν παύουμε να είμαστε ευτελείς άνθρωποι, ενώ η ταπεινή Μαρία είναι Παναγία.

Αληθινός πιστός δεν είναι ο αναμάρτητος, αλλά ο αγωνιστής. Από αδυναμία μπορεί ο καθένας να παρασυρθεί στο κακό. Αλλά αμέσως ο άδολος άνθρωπος μετανοεί και με ευθύτητα διάθεσης επιστρέφει στο Θεό.

Άδολος είναι ο απονήρευτος άνθρωπος, ο απλός και καθαρός στην καρδιά, χωρίς στριφογυρίσματα στη σκέψη, χωρίς προκαταλήψεις στην καρδιά.

Η Παναγία δίνει στον καθένα μας την ευκαιρία να θυμηθούμε ότι ο ίδιος ο Κύριος έθεσε την άδολη καρδιά Του ως κύρια προϋπόθεση για να Τον γνωρίσει ο καθένας μας και να Τον ακολουθήσει.

Ναι, η καθαρότητα και η απλότητα της ψυχής της Παναγίας, όταν γίνει καθαρότητα και απλότητα και της δικής μας ψυχής, είναι βασική προϋπόθεση για να πλησιάσουμε τον Θεό και να συνδεθούμε μαζί Του.

Ακάθιστος Ύμνος στις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Αλβανίας 2021

Ακάθιστος Ύμνος στις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Αλβανίας

Ακάθιστος Ύμνος στις Ορθόδοξες Εκκλησίες Αλβανίας 2021

Ακάθιστος Ύμνος στις Ορθόδοξες Εκκλησίες Αλβανίας

Ακάθιστος Ύμνος Αντώνιος Ελμπασάν

Ακάθιστος Ύμνος Αντώνιος Ελμπασάν 2021

Ακάθιστος Ύμνος Ελμπασάν 2021

Ακάθιστος Ύμνος Ελμπασάν

Ακάθιστος Ύμνος Μητρόπολη Ελμπασάν 2021

Μητρόπολη Ελμπασάν 2021

Ελμπασάν Αντώνιος Ακάθιστος Ύμνος

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.