Με παρέμβαση της αστυνομίας διακόπηκε το πανηγύρι της Ι.Μ. Καλλίπετρας στη Ράχη Ημαθίας!!!

Το πανηγύρι που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια, ήταν σε εξέλιξη, αλλά ο κόσμος που γέμισε ασφυκτικά τον υπαίθριο χώρο, δε μπόρεσε να συνεχίσει τη διασκέδασή του.

Μετά από καταγγελία για διατάραξη της κοινής ησυχίας επενέβη η αστυνομία και ζήτησε να σταματήσει η μουσική, όπως και έγινε…

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η καταγγελία φέρεται ότι έγινε από κάτοικο της Ράχης, κάτι το οποίο δεν είναι απόλυτα εξακριβωμένο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και πολλοί κάτοικοι της Ράχης, εντός των διοικητικών ορίων της οποίας βρίσκεται η ιστορική Ι. Μονή.

Λίγο πριν την οριστική διακοπή, σημειώθηκε μια άλλη διακοπή, πρωσορινή όμως, καθώς στο χώρο κατέφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει μια νεαρή κυρία η οποία ένιωσε αδιαθεσία.

Αμέσως μετά το γλέντι συνεχίστηκε, αλλά για πολύ λίγο, καθώς στο χώρο κατέφτασε το περιπολικό της αστυνομίας αυτή τη φορά, με εντολή να σταματήσει η μουσική. Η αστυνομία κλήθηκε να εφαρμόσει τις διατάξεις περί κοινής ησυχίας, μετά από καταγγελία.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο χώρο, δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις συλλόγων και μάλιστα μία είναι προγραμματισμένη να γίνει τις επόμενες μέρες.

Στις μέχρι τώρα εκδηλώσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς δεν έχει αναφερθεί άλλη φορά περιστατικό καταγγελίας για διατάραξη κοινής ησυχίας, δεδομένου ότι το σημείο βρίσκεται στις παρυφές του χωριού και η μουσική είναι στραμμένη προς την αγροτική περιοχή.

Σημειώνεται ακόμη ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική υπόθεση σε βάρος της Ι. Μονής και του ηγούμενού της, π. Παλαμά, με αφορμή τον ελαιώνα της Μονής.

Σε λιγότερο από ένα μήνα ο π. Παλαμάς θα βρεθεί και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου, πάλι μετά από καταγγελίες…

Πρόσωπα που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση, κάνουν λόγο για ένα «αόρατο» παρασκήνιο που τροφοδοτεί με διαρκείς καταγγελίες τη δίωξη του π. Παλαμά.

Το βράδυ της Δευτέρας, στο πανηγύρι της Ι. Μονής, χωρίς να γίνει σαφής αναφορά στην υπόθεση αυτή, ήταν προφανές ότι η αθρόα συμμετοχή του κόσμου ήθελε να στείλει και ένα μήνυμα συμπαράστασης προς τον π. Παλαμά για τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν με τις καταγγελίες και τις συνεχιζόμενες σε βάρος του διώξεις.

verianet

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.