Η Κυπριακή Κυβέρνηση θα καταγγείλει και στην ΕΕ το περιστατικό παρενόχλησης Ελληνοκύπριου γεωργού στη Δένια, από τις κατοχικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος είπε πως σε ό,τι αφορά την παρενόχληση Ελληνοκύπριου γεωργού στη Δένεια από τις κατοχικές δυνάμεις «το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη καταγγείλει το περιστατικό στα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία έχουν ξεκινήσει τη διερεύνηση. Όπως μας έχουν ήδη ενημερώσει τα ΗΕ, αναμένουμε ότι το περιστατικό αυτό θα συμπεριληφθεί και στις επόμενες εκθέσεις που θα ετοιμαστούν για τις υπηρεσίες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο».

Ερωτηθείς είπε ότι «όλα τα περιστατικά κατά τα οποία παραβιάζονται τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και η πράσινη γραμμή καταγγέλλονται. Βεβαίως, και αυτό το περιστατικό θα καταγγελθεί στην ΕΕ».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι φθάνουν στην Κύπρο ο Διευθυντής της FRONTEX και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, έρχονται μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών και θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους τα θέματα που αφορούν την επιτήρηση της πράσινης γραμμής για σκοπούς μεταναστευτικού.

Επομένως, θα πρέπει να αναμένουμε να διεξαχθούν αυτές οι διαβουλεύσεις με τους αξιωματούχους, για να δούμε τι θα προκύψει, έτσι ώστε να μπορέσει να ενισχυθεί η δυνατότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αποτρέπει τις παράνομες εισόδους».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.