Μετά από σχετική έρευνα και ενημέρωση από τον ίδιο τον συγγραφέα του κειμένου Δημήτρη Σωτηρόπουλου παραθέτουμε την διόρθωσή του στο άρθρο. Ο κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά: Διέγραψα την ανάρτηση σχετικά με το νέο βιβλίο του Ανδρέα Κονάνου, καθώς μετά από έρευνα, διαπίστωσα ότι η σήμανση 18+ που υπάρχει σε αυτό, έχει δοθεί από τον εκδοτικό οίκο και στα υπόλοιπα βιβλία του. Προφανώς, είναι τακτική των συγκρεκριμένων εκδόσεων να κατηγοριοποιούν έτσι τα βιβλία τους και όχι κάτι που έχει να κάνει με το περιεχόμενό τους (καθώς τα άλλα 2 του ίδιου, δεν έχουν κάτι το ακατάλληλο).

Η κριτική, ακόμα και με όσους διαφωνούμε έντονα, πρέπει πάντα να βασίζεται σε αδιάψευστα στοιχεία, διαφορετικά γίνεται συκοφαντία. Γι’ αυτό λοιπόν διέγραψα την επίμαχη αναρτήση και ζητώ συγγνώμη αν σκανδάλισα κάποιους με τα όσα έγραψα που βασίζονταν σε λάθος πληροφόρηση.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος

Η αρχική ανάρτηση:

Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE δημοσιεύει χωρίς να υιοθετεί τις αιτιάσεις τις απόψεις κάθε πολίτη. Του Δημήτρη Σωτηρόπουλου, συγγραφέα – εκδότη. Καθισμένος στο γραφείο του. Φωτισμός άψογος, επαγγελματική λήψη. Πιθανότατα ο image-maker κάνει καλή δουλειά. Ο «παπα – σταρ», όπως τον αποκάλεσε σκανδαλοθήρικη εφημερίδα, χωρίς ράσα, με πουκάμισο και μπλουζάκι. Τα μανίκια σηκωμένα, στρωμένος στη δουλειά, μπροστά στον υπολογιστή του. Ετοιμάζει μάλλον το νέο του πόνημα, το πρώτο της νέας του καριέρας, μετά από αυτήν του Ιερέα που αποποιήθηκε.

Ποιο είναι αυτό; Δεν θα κρατήσουμε σε αγωνία το πολυπληθές κοινό του: Λέγεται «Φλόγα: Ο άνθρωπος που άναψε στην καρδιά μου μια φωτιά» και έχει ήδη προαναγγελθεί ότι θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Αν κάποιος θέλει να το προμηθευτεί, ας προσέξει: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ!!!

Ναι, καλά διαβάσατε: «Χριστιανικό» βιβλίο που απευθύνεται σε κοινό άνω των 18 (υπάρχει η σχετική σήμανση)!

Ώστε λοιπόν, εκεί καταντήσαμε; Μας πήρε για τα καλά ο κατήφορος, κύριε Ανδρέα μας;

Τ’ ακούτε εσείς, οι υπερασπιστές του; Οι followers; Όσοι ξεσπαθώνετε αυτές τις μέρες εναντίων αυτών που ελέγχουν το «είδωλό» σας;

Ελάτε τώρα να μας πείτε ότι «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά». Διαβεβαιώστε μας ότι «δεν πρέπει να κατακρίνουμε» και πως «μοιάζουμε με Φαρισαίους και υποκριτές».

Παρένθεση: Αν υπάρχει κάποιος υποκριτής στην όλη ιστορία, αυτός είναι ο Κονάνος! Πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί εκείνος που μίλαγε με στόμφο για «το δαιμόνιο που έλεγε να αλλάξουμε την εμφάνισή μας για να γίνουμε αρεστοί στον κόσμο» και τελικά, όσα κατηγορούσε ΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ;;;

Δυστυχώς, το εκκλησιαστικό lifestle καλά κρατεί! Κι όσο υπάρχουν «πρόβατα» που ακολουθούν πιστά τον κάθε γκουρού, τόσο εκείνος θα τους πουλάει «σανό»!

Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι μόνον ο Κονάνος. Είναι και αρκετοί ακόμα ρασοφόροι που τον δικαιολογούν (κάποιοι μάλιστα έφτασαν σε σημεία απίστευτης γραφικότητας, παρομοιάζοντάς τον με τον…άσωτο που κάποτε θα επιστρέψει!!!), «αγαπούληδες» μεγαλόσχημοι και μη κληρικοί που ίσως ενδόμυχα να σκέφτονται κι εκείνοι να πετάξουν τα ράσα!

Αν θέλει η Εκκλησία μας να παραμείνει Ορθόδοξη Χριστιανική, θα πρέπει να προχωρήσει σε κάθαρση όσων απλώς τη χρησιμοποιούν ως σκαλοπάτι για να ανέβουν σε άλλες, κοσμικές καριέρες.

Πρέπει, ακόμα, εμείς οι απλοί πιστοί να αποφασίσουμε: Τι Εκκλησία θέλουμε; Μια προτεσταντικού τύπου με stars τύπου Κονάνου; Με γελάκια, τραγουδάκια, χαρούλες, καμία υποχρέωση και κανέναν αγώνα; Ή αυτήν του Σταυρού του Χριστού, της πίστης και της ομολογίας;

Ας προβληματιστούμε όλοι για την κατάσταση που επικρατεί στην Εκκλησία, πτυχές της οποίας αναδεικνύονται με την περίπτωση Κονάνου. Κι ας κάνουμε κάτι απλούστατο: Να ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ τους καριερίστες. Υπάρχουν πολλοί Ιερείς, ανώνυμοι και ταπεινοί που προσφέρουν μεγάλο έργο. Αυτούς να ακολουθήσουμε, πίσω από τον Χριστό πάντα. Μακριά από βεντέτες, «γκουρού» και νάρκισσους.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος , Εκδόσεις Δημήτρης Σωτηρόπουλος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.