Κατάκριση : Και ο διάβολος τρίβει τα χέρια του. Εκτός από το πολύ γνωστό μας πάθος της κατάκριση ς υπάρχει και η απλή κρίση, η οποία όχι μόνο δεν είναι πάθος αλλά –όταν είναι δίκαιη- είναι και εντολή του Χριστού μας. Μας είπε ‘ Μη κρίνετε κατ’ όψιν, αλλά την δικαίαν κρίσιν κρίνατε’. Δηλαδή ‘ Μη δικάζετε και μη σχηματίζετε κρίσεις με επιπολαιότητα σύμφωνα με την εξωτερική όψη και τα εξωτερικά φαινόμενα.

Αλλά κρίνετε δίκαια. ( Ιω. ζ΄,24) Και πότε είναι δίκαιη η κρίση μας; Όταν δε γίνεται ‘ κατ’ όψιν’, δηλαδή επιφανειακά. Δυστυχώς πολλές φορές μένουμε στην επιφάνεια και δεν ψάχνουμε τα πράγματα σε βάθος. Ακούμε αποσπασματικά μια φράση κάποιου ή βλέπουμε μια ενέργεια του κα σπεύδουμε να τον κρίνουμε και να τον χαρακτηρίσουμε όπως μας βολεύει, με περισσή ευκολία με συνέπεια την κατάκριση.

Αγνοώντας σίγουρα πολλές σημαντικές παραμέτρους, δικάζουμε και καταδικάζουμε. Και δε φτάνει μόνο αυτό! Πολλοί άνθρωποι έχουμε και το δαιμόνιο της πληροφόρησης που στην ουσία γίνεται παραπληροφόρηση. Αυτά τα λάθος και βεβιασμένα μας συμπεράσματα σπεύδουμε να τα διαδώσουμε και στους άλλους.

Και αν αυτοί που δέχονται την πληροφορία έχουν το χάρισμα της δικαιοσύνης, της ευθυκρισίας και της διάκρισης, το κακό σταματά εκεί. Αν όχι όμως, αν είναι εμπαθείς και αδιάκριτοι το κακό συνεχίζεται και μετατρέπεται σ’ ένα γαϊτανάκι ψεύδους και παραπληροφόρησης!

Πολλοί τρέχουν να προλάβουν την ‘είδηση’ στους ανωτέρους τους και για να ικανοποιήσουν τη ζήλεια τους διαβάλλοντας αυτούς τους οποίους ζηλεύουν και για να δηλώσουν την αφοσίωση τους στους προϊσταμένους τους. Το έχουμε δει αυτό πολλές φορές στον εργασιακό χώρο. Και ύστερα όταν απολύεται κάποιος ή παραιτείται αηδιασμένος, αναρωτιόμαστε γιατί έφυγε!

Δυστυχώς
Και δυστυχώς αυτά συμβαίνουν όχι μόνο στον εργασιακό χώρο αλλά και σ’ όλους τους χώρους ακόμα και μέσα στην Εκκλησία. Και πώς θα μπορούσε να εκλείπει η παραπληροφόρηση από τους κόλπους της από τη στιγμή που ο διάβολος που την πολεμάει είναι ο πατέρας και ο άρχοντας του ψεύδους;

Παίρνει μισή αλήθεια, τη μπολιάζει με εικασίες και αισχρά ψεύδη και φτιάχνει μια δικιά του ΄αλήθεια’ θανατηφόρα.

Κι ενώ ο Χριστός μας είναι η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή, αυτός αντίστοιχα είναι το αδιέξοδο, το ψέμα και ο θάνατος. Αυτός και όσοι ακολουθούν τις μεθόδους του! Όταν ο διάβολος βλέπει αυτούς τους ανθρώπους, τους πληροφοριοδότες, τρίβει τα χέρια του. Απ’ τον καιρό που πλάνεψε την Εύα και τον Αδάμ μέχρι σήμερα πολεμάει το Θεό και την Εκκλησία του Υιού Του με διαβολές.

Στις μέρες μας δε, που έχουμε την τηλεόραση και το ίντερνετ, η διαβολή έχει γίνει ένα επικερδέστατο επάγγελμα. Ο διάβολος για να υλοποιήσει τα σχέδια του πλησιάζει αυτούς που επηρεάζουν την κοινή γνώμη και αφού διαβάλει πρώτα αυτούς ύστερα μπορεί να απλώσει το κακό παγκόσμια και με μεγάλη ευκολία.

Ας μας λυπηθεί ο Κύριος και ας μη μας αφήσει ποτέ να γίνουμε κρίκος αυτής της ντροπιαστικής αλυσίδας ψεύδους!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.