Για την Επαρχία του Οντάριο ο Μάρτιος μήνας είναι μήνας Ελληνικής Κληρονομιάς, με ιδιαίτερες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των Ελλήνων Ηρώων αλλά και της προσφοράς του Ελληνισμού στον Παγκόσμιο Πολιτισμό, την Ιστορία, τη Φιλοσοφία, την Επιστήμη και τις Τέχνες.

Για να τιμήσουν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η Κυβέρνηση του Οντάριο, o Δήμος Τορόντο, αλλά και άλλοι Δήμοι όπως του Νιαγάρα, αποφάσισαν να φωτίσουν το βράδυ 24-25 Μαρτίου τα διάσημα αξιοθέατα τους με τα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας.

Τετάρτη 24 Μαρτίου 8 μ.μ. στην πλατεία Nathan Philips Square θα φωτιστεί με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας η μεγάλη επιγραφή «Τoronto» από τον δήμαρχο του Τορόντο.

Ζωντανή μετάδοση: εδώ

Πέμπτη, 25 Μαρτίου μετά τη δύση του ήλιου θα φωταγωγηθεί το CN TOWER.

Ζωντανή μετάδοση: εδώ

9.45-10.00 μ.μ. θα φωταγωγηθούν οι Καταρράκτες του Νιαγάρα.

Ζωντανή μετάδοση: εδώ

Στην Πρωτεύουσα του Καναδά Οτάβα και σε άλλες πόλεις όπως το Μοντρεάλ και το Βανκούβερ, θα υπάρξουν επίσημες τελετές έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας και ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις μέσω διαδικτύου, καθώς και σημαιοστολισμοί των δημοτικών κτιρίων και επισήμων δρόμων, αλλά και παρελάσεις με αυτοκίνητα.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά ευχαριστεί τους αρμόδιους που ενήργησαν, ώστε να τιμηθεί η 200η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στην Ottawa, Toronto, Mississauga, Hamilton, Niagara Falls, Vancouver, Calgary, Edmonton, Regina, Victoria, αλλά και σε άλλες πόλεις του Καναδά.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.