Τον βανδαλισμό του μνημείου του Πόντιου αγωνιστή, μαχητικού δημοσιογράφου και εκδότη Νίκου Καπετανίδη, που τοποθετήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης, καταδικάζει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως «το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος καταδικάζει κατηγορηματικά και απερίφραστα αυτήν και κάθε παρόμοια ενέργεια που πλήττει την ιστορική μνήμη και τα αισθήματα του ποντιακού ελληνισμού».

Επίσης προστίθεται πως τα «μνημεία που είναι αφιερωμένα στους αγώνες του λαού μας και στις θυσίες των γενοκτονημένων προγόνων μας, δεν είναι φτιαγμένα από μάρμαρο και χαλκό αλλά έχουν σμιλευτεί στη συλλογική μνήμη με αίμα και δάκρυα, αποτελούν σάρκα από την σάρκα των Ελλήνων Ποντίων».

Η ανακοίνωση καταλήγει με τη βεβαιότητα πως «οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν το καθήκον τους και θα προσαγάγουν τους υπεύθυνους ενώπιον της Δικαιοσύνης», ενώ καλείται η Πολιτεία να μεριμνήσει για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν. «Για να ηρεμήσει η ψυχή του ήρωα δημοσιογράφου και να αποδοθεί ο απαιτούμενος σεβασμός στη μνήμη συνολικά των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.