Έντονη καταδίκη εκφράζουν κόμματα, κρατικοί αξιωματούχοι και διάφοροι φορείς, για την αποτρόπαια επίθεση που δέχθηκαν μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας από κουκουλοφόρους, το βράδυ της Τετάρτης, σε αμφιθέατρο του ΤΕΠΑΚ, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός νεαρού φοιτητής.

Πρώτος καταδίκασε, νεοεκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατία, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος καταδίκασε την επίθεση και ζήτησε άμεσα διερεύνηση από τις Αρχές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του κ. Χριστοδουλίδη, «ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διαφορετικότητας και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτα σε δημοκρατικό κράτος»,

«Πράξεις βίας, όπως αυτές που έλαβαν χώρα στο ΤΕΠΑΚ», αναφέρεται, «δεν είναι αποδεκτές και είναι καταδικαστέες. Η Αστυνομία έχει ήδη αρχίσει τη διερεύνηση του περιστατικού και αναμένουμε πολύ σύντομα να υπάρξει αποτέλεσμα».

Σημειώνει τέλος πως επικεντρωνόμαστε αποφασιστικά στην προσπάθεια για άρση όλων των διακρίσεων που περιορίζουν δικαιώματα πολιτών ή προκαλούν ανισότητες και στηρίζουμε το δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή, ως δημοκρατική κατάκτηση.

Τέτοιες συμπεριφορές είναι επικίνδυνες, έγραψε η Πρόεδρος της Βουλής

Την καταδίκη της για το περιστατικό βίας που έλαβε χώρα την Τετάρτη το βράδυ στο ΤΕΠΑΚ εξέφρασε με ανάρτησή της στο Twitter το πρωί της Πέμπτης η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο το περιστατικό βίας και εκφοβισμού στο ΤΕΠΑΚ», ανέφερε η κ. Δημητρίου, προσθέτοντας πως «τέτοιες συμπεριφορές είναι επικίνδυνες για τη Δημοκρατία μας» και κάλεσε την Αστυνομία Κύπρου να εντοπίσει και να οδηγήσει άμεσα τους δράστες στη δικαιοσύνη.

Καταδίκασε και ο ΔΗΣΥ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και με τον πλέον έντονο τρόπο την επίθεση κουκουλοφόρων στη διάρκεια εκδήλωσης της οργάνωσης Accept – ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου στο ΤΕΠΑΚ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ.

Σημειώνει επίσης πως, «κάθε συμπεριφορά και επίθεση κατά οποιουδήποτε αλλά και κατά του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα μας βρει απέναντί της».

«Ούτε ο φόβος ούτε και η ρητορική μίσους που εκπορεύεται από κουκουλοφόρους, έχουν θέση στην κοινωνία μας», καταλήγει.

Λύπη εξέφρασε η ΔΗΠΑ

Λύπη και αποτροπιασμό για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν κατά την ψεσινή εκδήλωση στο ΤΕΠΑΚ, εξέφρασε μέσω ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Παράταξη.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «η αντίθετη άποψη είναι απόλυτα συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη. Ενέργειες, όμως, που εκτείνονται σε βίαιες πράξεις και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές συμπολιτών μας, είναι όχι μόνο επικίνδυνες, αλλά και καταδικαστέες».

Σημειώνει πως, «αυτές οι νοοτροπίες και πράξεις βίας μιας μεμονωμένης ομάδας δεν μπορούν να προσβάλλουν ολόκληρο το λαό και την κοινωνία μας, γι’ αυτό και το κράτος πρέπει να τις αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τόσο προληπτικά όσο και με αυστηρές τιμωρίες».

Δήμος Λεμεσού

Με ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού «καταδικάζει απερίφραστα» την χθεσινοβραδινή εισβολή κουκουλοφόρων σε εκδήλωση της ΦΕΤΕΠΑΚ και της Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου στο ΤΕΠΑΚ και τον τραυματισμό ενός φοιτητή.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Λεμεσού, «τέτοιες πράξεις βίας δεν είναι αποδεκτές σε ένα κράτος δημοκρατικό, όπου ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του κάθε πολίτη πρέπει να θεωρούνται δεδομένα».

Η προσπάθεια για άρση κάθε μορφής διάκρισης, που στερεί τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών, πρέπει να είναι συνεχής και κοινή, προσθέτει.

Τέλος, ο Δήμος Λεμεσού εκτιμά ότι η διερεύνηση του επεισοδίου, από την Αστυνομία, θα φέρει αποτελέσματα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.