Οικουμενικό Πατριαρχείο-ειδήσεις.

Με εγκύκλιό του προς τους ιερείς και το ποίμνιό του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ απορρίπτει κατηγορηματικά τις πρόσφατες, σεξουαλικού περιεχομένου, δηλώσεις του μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου (της Εκκλησίας της Κύπρου), εφιστώντας την προσοχή στους ιερείς της Μητροπόλεώς του, ότι δεν θα πρέπει να αναπαράγουν τέτοιες απόψεις και ιδέες ούτε στα κηρύγματα ούτε κατά το μυστήριο της εξομολογήσεως.

Ο Σεβ. Σικάγου με δυνατά επιχειρήματα ανασκευάζει την “λογική” του Μόρφου Νεοφύτου, την οποία θεωρεί θεολογικά λανθασμένη, αλλά και βλαπτική για τους πιστούς.

Διαβάστε την επιστολή όπως αναρτήθηκε:

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

4 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Δηλαδή "άγιε" μητροπολιτα Σικάγο έρχεται κάποιος η κάποια από το ποίμνιο σου σου λέει είμαι ομοφυλόφιλος και εσύ δίνεις συγχωριτικη ευχή και όλα καλά μέχρι την επόμενη φορά.δεκτο αφοσον εσύ και οι ιερεις σου αναλαμβάνεται την ευθύνη έναντι του χριστου.απορεια:έχεις διαβάσει Αγία γραφή η έχεις βγάλει την ίδια σχολή με τον Κυρηνείας?

2

Ο λόγος του Μόρφου είναι θεοπνευστος Μην ντρέπεστε να διδάξετε εκεί τα παιδιά προπάντων για τα Σόδομα και τα Γόμορα τα οποία ζούμε Σώμα και αίμα Χριστού δεν μπορούν να λάβουν οι χοίροι και τα χοιρινα

3

Ακούτε και σεις τον λόγο του Μόρφου και σύντομα θα καταλάβετε ότι είναι θεόπνευστος Είμαστε στα Σόδομα και στα Γόμορα Μη προκαλείτε το Θεό Δεν μπορούν να λαμβάνουν σώμα και αίμα Χριστού οι χοίροι και τα χοιρινά Ζει κύριος ο Θεός ημών

4

Noμιζω ότι θα ήταν καλό να αφήσουμε τον Θεό να μας δείξει πιο είναι το θέλημά του και όχι να παίρνουμε την θέση του Υψίστου κρίνοντας και κατακρίνοντας τον Μητροπολίτη Μόρφου. Όπως οι αρετές αγιάζουν τα Άγια λείψανα των φίλων του Χριστού και "ευωδιάζουν" έτσι " μυρίζει" και η αμαρτία, οποία και αν είναι αυτή. Όπως υπάρχει το φως του Χριστού υπάρχει και το σκοτάδι των δαιμόνων. Ας γίνουμε λοιπόν φως και ας μοιάσουμε στον Ιησού Χριστό αποφεύγοντας κάθε είδους αμαρτία και κυρίως την σαρκική. Θα ήθελα δε να υπενθυμίσω ότι ένας άλλος Μητροπολίτης είχε κάποτε κατηγορηθεί αισχρά από την τότε "καλή" κοινωνία καθώς και από κάποιον εισαγγελέα ο οποιος τόλμησε να επιτεθεί ανίερα σε εκείνο τον Μητροπολίτη. Ο εισαγγελέας σάπισε και πέθανε. Το όνομα του Μητροπολίτη: ΆΓΙΟΣ ΝΕΚΤΆΡΙΟΣ.