Σχετικά με βίαιες ενέργειες εντός Αγίου Όρους, με σημερινή απόφαση τού Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης έλαβε τέλος η ποινική διαδικασία για την εκτόξευση βομβών μολότωφ και εκρηκτικού μηχανισμού εναντίον αστυνομικών και πολιτών τον Ιούλιο 2013 από τους εξωεκκλησιαστικούς καταληψίες κτηρίων της Ιεράς Μονής μας του Εσφιγμένου στο κονάκι των Καρυών. Το Δικαστήριο επικύρωσε την καταδίκη τους για σωρεία παραβιάσεων του Ποινικού Κώδικα.

Η Πολιτεία έως και σήμερα συνεχίζει αδικαιολόγητα να αδρανεί στο να υλοποιήσει τις τελεσίδικες αποφάσεις απέλασής τους από το Άγιο Όρος και στο να λύσει την παράνομη κατάληψη κτηρίων της Μονής μας. Αυτό, πέραν των αυτονόητων κινδύνων για τα κτήρια, τα κειμήλια, τις βιβλιοθήκες κλπ, που παραμένουν παρανόμως σε χέρια καταδικασθέντων, αφήνει πεδίο δράσης για συνέχιση των βίαιων και άλλων παρανόμων ενεργειών τους εντός Αγίου Όρους.
Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου υπενθυμίζει πως οι καταδικασθέντες καταληψίες είναι εξωεκκλησιαστικοί, δεν ανήκουν στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία και είναι σχισματικοί, επομένως, βάσει του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους, απαγορεύεται η εγκαταβίωσή τους στο Άγιο Όρος. Το αυτοδιοίκητο καθεστώς του Αγίου Όρους χαίρει ειδικής προστασίας από το Σύνταγμα της Ελλάδος και η Πολιτεία οφείλει να το διαφυλάττει, ιδίως από πράξεις βίας και πάσης παρανομίας.
Εκ της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Νεκτάριος Κατσαρός

Πολλά λέτε και γράφεται αδελφοί λίγη ταπείνωση δεν βλάπτει εσείς είστε τέλειοι σέ όλα; ωραία αγάπη διδάσκεται ο χώρος δεν σας ανήκει ούτε σέ εσάς ούτε σέ κανέναν ανήκει στην ΠΑΝΑΓΙΑ φιλοξενούμενοι είστε όλοι σας γι'αυτό νά λέτε ευχαριστώ στην ΠΑΝΑΓΙΑ μας που σάς επιτρέπει να μένετε τίποτα άλλο.Μετανοια και συγχώρεση να ζητάτε για να δείτε παράδεισο μην αγαπάτε την ύλη να αγαπήσετε τό Θεό.