Πριν λίγες μέρες εγκρίθηκε το Πρακτικό Αποσφράγισης & Αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών για τον διαγωνισμό του έργου «Συντήρηση και αποκατάσταση του Οικοδομικού Συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Στροφάδων», με τον Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο να τονίζει ότι είναι ανάγκη να προχωρήσει το έργο.

«Δεν προχωρά με τους ρυθμούς που θα έπρεπε η εγκατάσταση του εργολάβου στα Στροφάδια. Φοβάμαι ότι «κάτι παίζεται» και σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα το αφήσω. Έχουν γίνει από μήνες οι προσφορές.

Έγιναν και οι προσφυγές και πήγαν και στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Μας είπαν ότι έχει ανατεθεί το έργο και το όνομα του εργολάβου και τώρα μας λένε ότι ανοιχτήκαν οι προσφορές. Θα είναι αίσχος για ένα τέτοιο έργο πολιτισμού να το αφήσουμε να καταρρεύσει εξ’ ολοκλήρου. Παιδεύομαι πολλά χρόνια. Φτιάξαμε τη μελέτη από την εποχή που ήταν Υπουργός Πολιτισμού ο Αντώνης Σαμαράς. Πέρασε από το ΚΑΣ και από εκεί και πέρα έχει περάσει από 40 κύματα. Θα καταρρεύσει και θα έχουν την κατάρα».

Για τις εργασίες στο λιμάνι των Στροφάδων, σημείωσε: «Μας είπαν για το λιμάνι ότι μέσα στον Ιούνιο θα εγκατασταθούν. Δεν θα μπορεί όμως να πάει ο κόσμος αν δεν έχει φτιαχτεί το μοναστήρι. Ποιος θα πάει να δει το μοναστήρι με κίνδυνο να γίνει ένας σεισμός και να σκοτωθούν άνθρωποι; Ποιος θα πάρει αυτό το ρίσκο.

Χρειάζονται άμεσα εργασίες, να μην μπει χειμώνας».

Υπενθυμίζουμε ότι η αποκατάσταση του Καστρομονάστηρου είναι εκτιμώμενης αξίας 11.209.677,42 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%) και οι αναστηλωτικές εργασίες που θα εκτελεστούν έχουν ως πρωταρχικό σκοπό την στερέωση και αποκατάσταση του μνημείου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και λόγω της φύσης τους έχουν ενιαίο χαρακτήρα και δεν μπορούν να διαχωριστούν τεχνικά.

Παράλληλα το αντικείμενο των εργασιών εντάσσεται σε διάφορες κατηγορίες έργων (οικοδομικών, ηλεκτρομηχανολογικών και οδοποιίας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@ekklisiaonline

Η Παναγια Βουλκανιωτισσα εσωσε την Μεσσηνία από την Πανώλη #παναγια #μεσσηνια #εκκλησια

♬ πρωτότυπος ήχος – Εκκλησία Online

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.