Ι.Μ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Όπως έχει γίνει γνωστό, η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας εκπονεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υιοθετώ ένα βυζαντινό μνημείο», ενώ τις ημέρες αυτές επισκέπτονται τα Παρεκκλήσια της Καστοριάς που «υιοθέτησαν» μαθητές και μαθήτριες σχολείων από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Σήμερα Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 επισκέφτηκαν το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Στεφάνου Καστοριάς , τριανταεπτά (37) μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου, οι οποίοι «υιοθέτησαν» το Παρεκκλήσιο και μελέτησαν γι’ αυτό.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευαν η Διευθύντρια του σχολείου τους κ. Χριστίνα Καραβασίλη και οι καθηγητές τους κ. Δήμητρα Αλεξοπούλου, κ. Κωνσταντίνα Μπουντή και κ. Κωνσταντίνα Τσέλιου.

Την περιήγηση στα μνημεία έκανε ο Αρχίμ. π. Στέφανος Σχοινάς, ο οποίος πληροφόρησε τόύς μαθητές για τα ιστορικά στοιχεία του Παρεκκλησίου του Αγίου Στεφάνου, τα αρχιτεκτονικά μέρη, τον τοιχογραφικό διάκοσμο κλπ.

Στην συνέχεια οι μαθητές απηύθυναν ερωτήσεις, ενώ στο τέλος οι εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν την ιέρά Μητρόπολη Καστορίας για την πρωτοβουλία σχετικά με τον εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Υπενθυμίζουμε ότι το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση από το Ι.Ε.Π του Υπουργείου Πολιτισμού και έχει πανελλαδική ισχύ.

Τέλος να σημειωθεί ότι το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα έχει μεγάλη ανταπόκριση από τα σχολεία, τόσο σε τοπική όσο και σε πανελλαδική εμβέλεια, και αναμένονται και άλλα σχολεία να επισκεφτούν τόύς βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς Ναούς της πόλης μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.