Είμαστε εδώ για να σημάνουμε την προοδευτική αντεπίθεση, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: «Όχι κάποτε, τώρα».

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα, η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στο 4ο Συνέδριο της παράταξης. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να σηκώσει το γάντι που έριξε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας, λίγες ώρες πριν την έναρξη του Συνεδρίου, νέα προσφυγή στη βάση του κόμματος.

Είμαστε εδώ για να σημάνουμε την προοδευτική αντεπίθεση, υπογράμμισε στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Κασσελάκης, που ανέβηκε στο βήμα καταχειροκροτούμενος.

Είμαστε η δύναμη που θέλει και μπορεί να κάνει πράξη τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή στην Ελλάδα, συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πραγματικός εχθρός των λαών της Ευρώπης είναι η μεθοδευμένη κατεύθυνση της οργής των ανθρώπων του μόχθου, των ανθρώπων που δεν έχουν, προς την ακροδεξιά. Ο στόχος όσων το κάνουν αυτό είναι να μείνει άθιχτος ο σκληρός πυρήνας του νεοφιλελευθερισμού που επιχειρεί να μεταμφιεστεί σε μια κεντρώα δύναμη, σημείωσε επίσης, για να προσθέσει: «Αυτό δηλαδή που κάνει στην Ελλάδα και ο κ. Μητσοτάκης».

«Μπορεί οι ευρωεκλογές να μην βγάζουν εθνική κυβέρνηση. Καθορίζουν όμως την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση για τα επόμενα πέντε χρόνια, με άμεση επίδραση στις ζωές και την καθημερινότητά μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το μόνο ελληνικό κόμμα με ολοκληρωμένη, εναλλακτική ευρωπαϊκή στρατηγική. Το απέδειξε με τους αγώνες του στο Ευρωκοινοβούλιο, ως πρωταγωνιστική δύναμη της Αριστεράς και ταυτόχρονα ως γέφυρα με τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους. Θα δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών, ζητώντας τη θετική ψήφο των συμπολιτών μας στις προτάσεις μας για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης» υπογράμμισε.

Απαντώντας σε συνθήματα των συνέδρων, ο κ. Κασσελάκης είπε «θα είμαστε ενωμένοι για την Ευρωβουλή» και υπογράμμισε: «Έχουμε καθαρά χέρια, στο χέρι σας είναι να μας κάνερτε κυβέρνηση ξανά».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και στην ένοπλη σύρραξη στο Ισραήλ, ζητώντας εδώ και τώρα άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε επίσης στην ανάγκη να υπάρχει μια Ευρώπη με σθεναρή φωνή απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.