Από το Λονδίνο και στη «σκιά» του θρίλερ στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλάει σε εκδήλωση, με θέμα «Η σύγχρονη Αριστερά για μια προοδευτική διακυβέρνηση»

Στη «σκιά» του εν εξελίξει θρίλερ στον ΣΥΡΙΖΑ, τρία 24ωρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του Συνεδρίου, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, μιλάει αυτήν την ώρα στο London School of Economics, με θέμα «Η σύγχρονη Αριστερά για μια προοδευτική διακυβέρνηση».

Στη συζήτηση, που συνδιοργανώνεται με το Hellenic Observatory, συμμετέχει επίσης ο καθηγητής και διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου, Κέβιν Φέδερστοουν.

The modern left for progressive governance | LSE Event

Στην έναρξη της εκδήλωσης και κατά την παρουσίαση του κ. Κασσελάκη, ο κ. Φέδερστοουν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον σύντροφό του, Τάιλερ Μακμπέθ, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στο κοινό, για να τον διορθώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Είναι σύζυγος, όχι σύντροφος. Δουλέψαμε σκληρά για να γίνει αυτό αποδεκτό στην Ελλάδα». Μάλιστα, όταν ο κ. Φέδερστοουν ζήτησε από το κοινό να χειροκροτήσει την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα, ο κ. Κασσελάκης χειροκρότησε επίσης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το πώς αυτοπροσδιορίζεται και τοποθετείται ιδεολογικά στην πολιτική, ο κ. Κασσελάκης περιέγραψε εαυτόν ως «προοδευτικό», ενώ δεν αρνήθηκε ότι έχει μελετήσει και τον Μαρξ. Όλη μου η ζωή υπήρξε αντισυστημική, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στεκόμενος τόσο στη θητεία του στον ναυτιλιακό χώρο, αλλά και στην εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης, σε αντίθεση με άλλες τοποθετήσεις του στο παρελθόν, υπεραμύνθηκε του «μαξιλαριού» των 37 δισ. ευρώ που άφησε η κυβέρνηση Τσίπρα, την οποία επαίνεσε επίσης και για τη «μεγαλύτερη ανακούφιση χρέους στην ιστορία», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε επίσης ότι η διακυβέρνηση Μπάιντεν στις ΗΠΑ έχει υπάρξει πολύ πιο προοδευτική από αυτήν του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ απέρριψε ως ψευδείς τις αναφορές ότι στο παρελθόν ψήφιζε το κόμμα των Ρεπουμπλικανών.

Η συνεδρίαση-θρίλερ της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Της ομιλίας Κασσελάκη προηγήθηκε η μαραθώνια έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, στην οποία τέθηκε επί τάπητος ακόμη και το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά του προέδρου, σε έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής.

Η σημερινή συνεδρίαση, που διήρκεσε σχεδόν έξι ώρες, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:00, χωρίς να γίνει κάποια ψηφοφορία, καθώς οι παρευρισκόμενοι ήθελαν να δώσουν την ευκαιρία στον κ. Κασσελάκη να είναι παρών και να εκφράσει τις απόψεις του. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα διεξαχθεί αύριο το απόγευμα, χωρίς ωστόσο να είναι δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρευρεθεί.

Κατά τις πληροφορίες, πάντως, αποφασίστηκε η αυριανή συνεδρίαση να γίνει σε ώρα που ο κ. Κασσελάκης θα βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους.

Εν τω μεταξύ, στην ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντούν στον κ. Κασσελάκη, τονίζοντας πως «σε αυτό τον αγώνα οι χίμαιρες και τα σενάρια συνωμοσιολογίας δεν πρέπει και ούτε αφορούν κανένα στο ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά του, ο κ. Κασσελάκης, σε επιστολή του στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, εμφανίζεται να επιμένει στο ερωτηματολόγιο για την εικόνα, τα σύμβολα και τη λειτουργία της παράταξης, καλώντας τους… συντρόφους του να σταματήσουν να κυνηγούν χίμαιρες και να τροφοδοτούν σενάρια συνωμοσιολογίας πως δήθεν, όπως λέει, θα φτιάξει Ι.Χ. κόμμα. «Γιατί απογοητεύουμε τον κόσμο μας; Ι.Χ. κόμμα που ακούει τα μέλη του, δεν υπάρχει. Ι.Χ. είναι το κόμμα που θέλει τα μέλη του χειροκροτητές στην ήττα. Προσωπικά, θα ακούω τα μέλη, θα με συμβουλεύουν, θα κάνω όσα τους υποσχέθηκα για ένα ανοιχτό κόμμα των μελών» αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.