Για τις τελευταίες στιγμές που έζησε στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β' μίλησε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.

Όπως εξήγησε τον τελευταίο χρόνο έζησε στο πλευρό του Χρυσοστόμου Β’ αφού του ανέθεσε τη διοίκηση της Αρχιεπισκοπής λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε.

«Είχα την ευλογία να του κλείσω τα μάτια», ανέφερε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας τον θάνατο του, ως ένα…όμορφο θάνατο.

Ο Καρπασίας Χριστοφόρος ερωτήθηκε για τις επικείμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές και ανέφερε πως η άποψη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου ήταν η εξής:

«Δεν θα είναι διαφορετικός ο Θεός που ενήργησε στην προηγούμενη εκλογή Αρχιεπισκόπου από τον Θεό που θα ενεργήσει και σε αυτές τις εκλογές».

Ο Καρπασίας Χριστοφόρος εξήγησε πως ο Χρυσόστομος ήθελε να πει πως εν τέλει θα γίνει εκείνο που είναι το θέλημα του Θεού.

Επισήμανε ακόμη πως εντός της Ιεράς Συνόδου υπάρχουν σίγουρα διαφορετικές προσεγγίσεις για τα διάφορα θέματα όπως για παράδειγμα το ουκρανικό Αυτοκέφαλο, ωστόσο τόνισε στην Εκκλησία υπάρχει δημοκρατία.

Για το εν λόγω θέμα, επισήμανε, επικράτησε η άποψη του Χρυσοστόμου του Β’ και στο τέλος είπε αυτή η άποψη δικαιώθηκε.

Ερωτηθείς κατά πόσο ο ίδιος ενδιαφέρεται για να διεκδικήσει τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, ανέφερε πως όλη αυτή την περίοδο απέφυγε να εκθέσει το όνομα του σε αυτή την διαδικασία προς σεβασμό του Αρχιεπισκόπου. Πρόσθεσε πως αν έχει κάτι να πει επ’ αυτού, θα το πει από βδομάδας αφού πρώτα μεσολαβήσει η κηδεία.

«Στόχος πρέπει να είναι το συμφέρον της εκκλησίας και του τόπου και όχι η όποια προσωπική φιλοδοξία. Δεν θα έχουμε μια εκλογική διαδικασία, αλλά ένα εκκλησιαστικό γεγονός και οφείλουμε να το διαφυλάξουμε ως επίσκοποι», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας την ανάγκη να επικρατήσει η ενότητα για την πίστη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.