Η ομιλία του π.Δημήτρη, ιερέα των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

“Ήρθε ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν στο τέταρτο στάδιο καρκίνου και απλά τον ανέβασαν πάνω γιατί δεν μπορούσα να πάω , ήταν μακρυά εκτός αθηνών και παρακάλεσε τον έφεραν σε φορείο γιατί δεν μπορούσε να περπατήσει.

Είχε ένα καροτσάκι μαζί του και παρακάλεσε σαν τελευταία επιθυμία να με γνωρίσει. Δεν ήθελε τίποτα να δει άλλο μόνο τον παπα Δημήτρη και τον Τίμιο Σταυρό. Δεν ήρθε μόνος του, ήρθε όταν σταύρωνα. Ήρθαν πάνω τρέχοντας κουρασμένοι, με παρακάλεσαν επειδή είναι στα τελευταία του να με δει, γιατί θα έφευγε από τη ζωή.

Τους είπα να έλθουν πανω για να δουν και τον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο και παρακαλεσα τα παιδιά να κατέβουν να τον σηκώσουν και τον έφθασαν μέχρι εδώ στα χέρια.

Καρκινοπαθής, ανάπηρος περπάτησε μετά το Σταύρωμα του Τιμίου Σταυρού
“Εγω κατέβαινα με τον Τίμιο Σταυρό και μόλις με είδε ξέσπασε σε λυγμούς”.
Δεν ήθελα τίποτα άλλο παρά μόνο να σας δω, μου είπε.

Του έβαλα τον Τίμιο Σταυρό στην πλάτη γιατί είχε καρκίνο στα κόκαλα και του λέω μπορείς να σηκωθείς, θα σου χαρίσει ο Τίμιος Σταυρός έστω και για λίγο να σου πάρει τους πόνους για ανέβεις σιγά σιγά στην Εκκλησία.

Αισθάνθηκε να τον καίει και σηκώθηκε και μόλις έφθασε στη Ζωοδόχο Πηγή άρχισε να περπατάει κανονικά και μόλις άρχισε να ανεβαίνει τα σκαλιά μπήκε μέσα και φώναζε , ευχαριστώ σταυρέ μου που με έφερες εδώ, αυτό ήθελα, ο Θεός τον γαλήνεψε του χάρισε ηρεμία στην ψυχή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.