Σε εξέλιξη βρίσκεται η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπίσκοπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάνταν (337 East 74th Street, NYC).

Ο πρώην Αμερικής Γέρων Δημήτριος ήρθε από νωρίς και κάθισε δίπλα στον θρόνο του Αρχιεπισκόπου και αναμένει τον νέο Αρχιεπίσκοπο που θα καθίσει στον θρόνο του.

Στον Ιερό ναό παρευρίσκονται άρχοντες του Πατριαρχείου, Ιεράρχες, εκπρόσωποι του Αγίου όρους, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου και ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου.

Εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, εκπροσωπεί στην Ενθρόνιση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος.

Την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών εκπροσωπεί ο υπουργός Υγείας, ‘Αλεξ Αζάρ. Παρίσται, επίσης, εκπρόσωποι της ελληνικής και κυπριακής κυβερνήσεως.

Στην τελετή παρίσταται εκπρόσωποι του θρησκευτικού, πολιτικού, ακαδημαϊκού, διπλωματικού και επιχειρηματικού κόσμου της Αμερικής, πολλοί επισκέπτες από το εξωτερικό αλλά κυρίως από το εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών, κλήρος και λαός, οι οποίοι καλωσορίζουν και να λαμβάνουν την ευλογία του νέου, εψηφισμένου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

Μετά την ενθρόνιση θα παρατεθεί επίσημο γεύμα στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 1.500 άτομα, τα οποία θα έλθουν από όλη την Αμερική.

φωτογραφίες Orthodoxia agency


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.