Παρουσία Ελλήνων προσκυνητών και του Μητροπολίτη Εδέσσης Ιωήλ εορτάστηκε σε προάστειο της Ιερουσαλήμ η μνήμη του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου.

Το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου αναφέρει:

Την Παρασκευήν, 24ην Ιουνίου/7ην Ιουλίου 2017, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η εορτή του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου εις την επ’ ονόματι του Γενεσίου τούτου Ιεράν Μονήν του Πατριαρχείου, την κειμένην εις την Ορεινήν, προάστειον της Νέας Ιερουσαλήμ δυτικώς, την θεωρουμένην και ως γενέτειραν αυτού.

Κατά την εορτήν ταύτην η Εκκλησία εορτάζει το γεγονός της εκ του προφήτου Ζαχαρίου και της στείρας Ελισάβετ γεννήσεως του μείζονος των προφητών και των εν γεννητοίς γυναικών Ιωάννου, του προορισθέντος υπό του Θεού, ίνα προετοιμάση ως Προφήτης την εν τω κόσμω παρουσίαν του Υιού Αυτού εις την γην και να αξιωθή ίνα η Βαπτιστής Αυτού ( Λουκ. 1, 1-25).

Εις την ως άνω Ιεράν Μονήν και διά την ως άνω εορτήν ετελέσθη Εσπερινός αφ’ εσπέρας και θεία Λειτουργία την πρωίαν, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, συλλειτουργούντων Αυτώ Αγιοταφιτών Ιερομονάχων, Ιεροδιακόνων και προσευχομένων Αραβοφώνων εντοπίων και Ελλήνων της παροικίας, μοναχών και μοναζουσών και ομάδος προσκυνητών εξ Ελλάδος με ηγούμενον αυτών τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Εδέσσης κ. Ιωήλ, ψάλλοντος του Αρχιμανδρίτου π. Δημητρίου ελληνιστί.

Μετά την θείαν Λειτουργίαν ο Επιστάτης της Ιεράς Μονής μοναχός Χαρίτων παρέθεσε κέρασμα εις την Αρχιερατικήν Συνοδείαν και το εκκλησίασμα εντός του προαυλείου της Ιεράς Μονής.

Πανήγυρις ετελέσθη ωσαύτως και εις την πλησιόχωρον Ορθόδοξον Ιεράν Μονήν της Υπαντήσεως της Θεοτόκου υπό της Ελισάβετ του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.