Ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, της Ιεράς Μητροπόλεώς Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων με την καταληκτήριο εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας, το απόγευμα της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Η Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Μικρασιατών και Ανατολικοθρακιωτών Νομού Καρδίτσης και τον Μορφωτικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Καππαδοκικού, περιελάμβανε έκθεση πλουσίου φωτογραφικού υλικού για το χρονικό της Μικρασιατικής Καταστροφής και σχετική ομιλία επιστημονικού χαρακτήρος από τον Ελλογιμώτατο κ. Συμεών Κοιμίσογλου. Η εν λόγω Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση μουσικοθεατρικού δρώμενου και παραδοσιακών χορευτικών σχημάτων εκ των μελών του Μορφωτικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναίκων Καππαδοκικού.

Εκ μέρους του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου κ. Τιμοθέου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ευχαρίστησε όλους όσους κοπίασαν για την οργάνωσή της: την Ένωση Μικρασιατών και Ανατολικοθρακιωτών Νομού Καρδίτσης με επικεφαλής τον κ. Νικόλαο Καρατάσιο και τον Μορφωτικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Καππαδοκικού με επικεφαλής την κ. Ασημούλα Πασχαλίδου και τους συνεργάτες τους για την άψογο συνεργασία, τον Ελλογιμώτατο κ. Συμεών Κοιμίσογλου, την Τοπική Κοινότητα Καρδίτσης για την παραχώρηση του χώρου, τον Δήμαρχο Καρδίτσης κ. Βασίλειο Τσιάκο για την αρωγή του Δήμου, το μουσικό σχήμα των Μαρίου Σαρημιχαηλίδου, Φωτίου Γαρουφαλλιά και Παναγιώτου Παππά, τον κ. Στέργιο Ντάφο, συνεργάτη της Ιεράς μας Μητροπόλεως, για την ζωντανή αναμετάδοση αυτής, τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Θωμά Κάια, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς μας Μητροπόλεως για την επιστασία και την οργάνωση της Εκδηλώσεως αλλά και όλους όσους παρευρέθηκαν σε αυτή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.