Φουλάρει μηχανές η τουρκική προπαγάνδα, ενώ αναζητείται... ελπίδα για το Κυπριακό.

Αύριο, ανήμερα της εθνικής επετείου της 1ης Απριλίου, το τουρκικό κρατικό δίκτυο ΤΡΤ κάνει πρεμιέρα της προπαγανδιστικής σειράς “Κάποτε στην Κύπρο”. Η Άγκυρα μεταφέρει στη μικρή οθόνη τη δική της… ερμηνεία των γεγονότων της τουρκοανταρσίας του `63 μέχρι το `68.

Αύριο, μάλιστα, ετοιμάζονται πανηγύρια στα κατεχόμενα για την πρεμιέρα, παρουσία υψηλών προσκελημένων από την Άγκυρα. Μεταξύ αυτών ο τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.

Εξάλλου, ο ίδιος ο Ερσίν Τατάρ, είχε χαρακτηρήσει τη σειρά ως ένα άλλο… οπτικό πειστήριο της λύσης δύο κρατών.

«Θέλω να τονίσω ξανά πόσο σημαντικό είναι χρονικά η προβολή αυτής της σειράς. Ως εκ τούτου, θέλω να ευχαριστήσω τη δοίκηση του TRT και όσους συνέβαλαν στη δημιουργία αυτής της σειράς», είπε ο Τατάρ.

Λύση που το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας,επιβεβαίωσε ως τη μόνη ρεαλιστική.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ — Η ΜΟΝΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ
“Είναι ουσιώδες, περιεκτικές και μόνιμες λύσεις, οι οποίες βασίστηκαν στα δύο ανεξάρτητα κράτη και έλαβαν υπόψη τις πραγματικότητες στο νησί, να τεθούν στις διαπραγματεύσεις που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή περίοδο, αντί για προσεγγίσεων που αγνούν την αγνοούν την παρουσία των Τ/κ και δεν απέφεραν αποτέλεσμα για μισό αιώνα.”

Σε ότι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, η Άγκυρα καλεί διεθνείς παράγοντες χώρες που δεν ανήκουν στην περιοχή, να τηρήσουν ουδέτερη και συνετή στάση. Σαφής υπόδειξη προς ευρωπαϊκή ένωση και διεθνή παράγοντα, πως δεν έχουν λόγο και ρόλο σε αυτή την περιοχή, ενώ βρίσκεται στην καρδιά των μελλοντικών ευρωτουρκικών σχέσεων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.