Ο ιερέας από την Νεμπράσκα έδωσε συνέντευξη στις 6 Ιανουαρίου και ενώ βρισκόταν στο Καπιτώλιο, με μια πολύ συγκεκριμένη αποστολή.

Εν μέσω του γνωστού χάους που προκλήθηκε από οπαδούς του Τραμπ που εισέβαλαν στο κτήριο διαμαρτυρόμενοι για την εκλογική «νοθεία» σε βάρος του τέως Προέδρου, ο ιερέας Ντέιβιντ Φούλτον δηλώνει: «Είναι ωραίο να βλέπουμε τόσο πολλούς ανθρώπους που νοιάζονται για τη χώρα, ανησυχούν γι’ αυτήν, ανθρώπους που γνωρίζουν τι συμβαίνει στα αλήθεια, ξέρουν για την προφανή απάτη».

«Ελπίζω όλο αυτό να μεταφερθεί και στις τοπικές μας κοινότητες, να γίνει επιτέλους κάτι», προσθέτει.

Μεταξύ άλλων, ο ιερέας, φορώντας κανονικά το ράσο του, παρουσιάζει στην κάμερα ένα βιβλίο με τίτλο «Μικροί εξορκισμοί και προσευχές στα αγγλικά και τα λατινικά», ενώ διατείνεται πως χάρη στον ίδιο και το βιβλίο του «Πολλοί ιερείς ανά τη χώρα εκτελούν ξανά εξορκισμούς».

Όσον αφορά την δική του παρουσία στο Καπιτώλιο, ο ιερέας επιβεβαιώνει στο βίντεο πως πραγματοποίησε έναν εξορκισμό του κτηρίου, στο οποίο ισχυρίζεται πως κατοικούσε κάποιος δαίμονας.

Ο αρχιεπίσκοπος της Όμαχα, από όπου κατάγεται και λειτουργεί ο συγκεκριμένος ιερέας, καταδίκασε την πράξη του, η οποία προβλημάτισε και πολλά από τα μέλη του ποιμνίου του, δεδομένης της βιαιότητας και της κατάληξης της εισβολής, που στοίχισε τη ζωή σε 5 ανθρώπους.

«Δεν θα έπρεπε να παρίσταται, τουλάχιστον ως ιερέας. Έκανε κατάχρηση της ιεροσύνης του», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος.

Πολλά από τα μέλη του ποιμνίου της εκκλησίας του ιερέα Φούλτον απηύθυναν, μάλιστα, έκκληση στην Αρχιεπισκοπή, ζητώντας την καθαίρεσή του.

Εκ των υστέρων, ο ιερέας απολογήθηκε στα πλαίσια του κηρύγματός του μετά την κυριακάτικη λειτουργία.

«Η συμμετοχή μου στην διαμαρτυρία της Ουάσιγκτον ήταν μια λάθος απόφαση», είπε. «Έδρασα με τρόπο που δεν αρμόζει στην ιδιότητά μου ως μέλους του Κλήρου. Αναγνωρίζω τη σύγχυση και την στεναχώρια που προκάλεσα σε εσάς, την Εκκλησία και άλλα μέλη της κοινότητας», ήταν τα λόγια του.

ΠΗΓΗ: New York Post

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.