ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ: Στα καθήκοντά του στον ναό του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, στην Πλάκα, επιστρέφει ο πατήρ Αλέξανδρος Καριώτογλου, ο οποίος είχε τεθεί σε αργία μετά την απόφασή του να ντύσει “παπαδάκια” δύο κορίτσια.

Η κίνησή του εκείνη είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων αλλά και συμπαράστασης, με ουκ ολίγες πολίτες να στέκονται στο πλευρό του.

Ο ιερέας επιστρέφει πλέον κανονικά στα καθήκοντά του. Η παύση του ήταν απόφασή της Αρχιεπισκοπής και την Πέμπτη (15/06) ανακοινώθηκε και πάλι από την Αρχιεπισκοπή η επιστροφή του.

Η ανακοίνωση της Ενορίας Αγίου Νικολάου Ραγκαβά
Επειδή «Οι κανόνες της Εκκλησίας δεν είναι κανόνια» για να σκοτώνουμε τους συνανθρώπους μας, -όπως έλεγε ο Άγιος Παΐσιος-, το κάλεσμα της Ορθόδοξης ποιμαντικής προς το σύγχρονο άνθρωπο, θεωρούμε ότι συμπυκνώνεται στην προσευχή του Αγίου Σωφρονίου, ενός σύγχρονου Αγίου από το Έσσεξ της Αγγλίας.

«Κύριε, Ιησού Χριστέ,

Εσύ που με την ανάβασή Σου στο Γολγοθά μας εξαγόρασες από την κατάρα του Νόμου, και άπλωσες τα άχραντα χέρια Σου πάνω στον Σταυρό σαν αγκαλιά για να συγκεντρώσεις τα τραυματισμένα παιδιά του Θεού σε ένα σύνολο μέσα στην Εκκλησία σου,

Εσύ που κάλεσες, με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος σε ενότητα όλους χωρίς καμία εξαίρεση,

Εσύ, που παρακάλεσες τον Πατέρα Σου, ώστε «όλοι να είμαστε ένα», όπως κι Εσύ είσαι ένα με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα,

δώσε μας χάρη και σοφία να εκπληρώνουμε την εντολή αυτήν κάθε στιγμή της ζωής μας, και ενίσχυσέ μας στον αγώνα της αγάπης, όπως Εσύ μας δίδαξες λέγοντας:

«Αγαπάτε ο ένας τον άλλο, όπως εγώ σας αγάπησα».

Δώρισέ μας, με τη βοήθεια του Παναγίου Σου Πνεύματος, τη δύναμη να ταπεινώνουμε τους εαυτούς μας, ο ένας απέναντι στον άλλον, κατανοώντας ότι: «όποιος αγαπά περισσότερο, περισσότερο και ταπεινώνεται».

Δίδαξέ μας να προσευχόμαστε ο ένας για τον άλλο, να κουβαλάμε τα βάρη των άλλων με υπομονή, και ένωσέ μας με το σύνδεσμο της ακατάλυτης αγάπης στο Άγιο Όνομά Σου.

Χάρισέ μας την ικανότητα να βλέπουμε σε κάθε ένα αδελφό και σε κάθε μία αδελφή μας την εικόνα της ανείπωτης δόξας Σου, και να μην ξεχνάμε ότι «ο αδελφός μας είναι η ίδια μας η ζωή».

Ευχαριστούμε τον ποιμένα μας, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, για την αγάπη και την ακλόνητη εκτίμηση προς το πρόσωπο του εφημερίου της Ενορίας μας, π. Αλέξανδρο Καριώτογλου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.