«Κανένας δεν μπόρεσε να κερδίσει τη μάχη απέναντι στην Εκκλησία», τόνισε από την Μπάνια Λούκα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος.

Ο Μακαριώτατος συμμετείχε στους εορτασμούς για την ημέρα δημιουργίας της Δημοκρατίας της Σρπσκά (Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας) στις 9 Ιανουαρίου. Ο κ.κ. Ειρηναίος προεξήρχε του Πολυαρχιερατικού συλλείτουργου που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μπάνια Λούκα.

Στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς του σερβικού λαού με την Ορθόδοξη Εκκλησία τονίζοντας: «Όσα έχτισαν οι πρόγονοι μας πάνω στην πίστη, θα μας συνοδεύουν για πάντα. Η αγάπη του λαού μας για τον Θεό είναι μεγάλη και αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία».

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε και στην σημερινή κατάσταση και κυρίως σε αυτούς που στρέφονται κατά της Εκκλησίας. «Σήμερα, ορισμένες δυνάμεις ασεβών έχουν αυξήσει τη φωνή τους εναντίον της Εκκλησίας. Πολλοί είναι οι εχθροί της Εκκλησίας του Χριστού, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά ότι κανένας δεν κέρδισε την μάχη απέναντι στην Εκκλησία. Έχω την πεποίθηση πως η Δημοκρατία της Σρπσκά θα αντέξει σε κάθε απειλεί και αυτό γιατί έχει βαθιά πίστη στον Θεό. Θα υποστούμε όλες τις δοκιμασίες με υπομονή και αγάπη προς τον Θεό και στο τέλος θα δικαιωθούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.