Με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας ethnos.gr της 26 ης Μαρτίου 2020, με τίτλο : “Βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για το κλείσιμο των Εκκλησιών”, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, δηλώνει τα εξής.

«Με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας ethnos.gr της 26 ης Μαρτίου 2020, με τίτλο : “Βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για το κλείσιμο των Εκκλησιών”, και παραβλέποντας τους ανυπόστατους διαλόγους και τις ανύπαρκες τοποθετήσεις που καταγράφονται στο παραπάνω δημοσίευμα, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας δηλώνει ότι:

α) Κανένας Ορθόδοξος Ιεράρχης δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί, να υποστηρίξει ή να αποφασίσει έστω και συνοδικά το κλείσιμο των ιερών ναών. Την ίδια γνώμη άλλωστε υποστήριξε και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά τη συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 16ης Μαρτίου 2020.

β) Η έκτακτη και προσωρινή απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας για αναστολή λειτουργίας όλων των θρησκευτικών χώρων λατρείας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και της μερίμνης της για την δημόσια υγεία, είναι ορθή, αν και η επανεξέταση του μέτρου αυτού είναι ευκταία και αυτονόητη, όταν κριθεί βέβαια ασφαλής και σύμφωνη προς τις οδηγίες των ειδικών με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Σε κάθε περίπτωση η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει όπως κάθε δημοσιογράφος διασταυρώνει το αληθές και το πραγματικό των όσων γράφει, αναφέρει η πιθανόν του υπαγορεύουν…!

+ Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.