Εγινε στο Kingston, Οντάριο, η ετήσια Πνευματική Σύναξη των Ιερέων του Καναδά. Το γενικό πρόσταγμα του προγράμματος, το είχε ο π. Π. Αυγερόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου των Ιερέων, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Μητρόπολης Τορόντο και παντός Καναδά.

Οι ομιλίες και οι εισηγητές είχαν ως εξής:

Επί του χωρίου «πας ουν όστις ομολογήσει εν εμοί έμπροσθεν των ανθρώπων, ομολογήσω καγώ εν αυτώ έμπροσθεν του πατρός μου του εν ουρανοίς» (Ματθ. 1,32), μίλησε ο π. Α. Allain.

«Κάθε Kοινότητα μικρογραφία της Ιεράς Μητρόπολης» — Μητροπολίτης Σωτήριος.

«Ο ιερέας ως λειτουργός και ως κατηχητής: διδάσκοντας τη θεία Λειτουργία και τη λειτουργική ομοιομορφία» — π. Ν. Μοστράτος.

«Ομολογία πίστεως και νέοι» — π. Κ. Χατζής.

«Σχέσεις κληρικών και Ιεράς Μητρόπολης» — π. Τ. Πράττας.

«Χρηματοοικονομική ασφάλεια των κληρικών: προσεγγίσεις και στρατηγικές» — π. Π. Ρούγας.

Η κάθε μέρα άρχιζε στο ξενοδοχείο «Travelodge Hotel La Salle», των αδελφών Καρκούλη, με Ορθρο το πρωί και το βράδυ τελείωνε με Παράκληση, αλλά την Τρίτη 3/10/17 έγινε Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου Kingston, όπου προέστη ο Μητροπολίτης Σωτήριος και συλλειτούργησαν οι σαράντα ένα (41) ιερείς, που έλαβαν μέρος στη Πνευματική Σύναξη, ενώ συμμετείχαν οι ευλαβείς χριστιανοί της Κοινότητος του Kingston.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, η Κοινότητα του Kingston παρέθεσε δείπνο για τους ιερείς, αλλά και για όλους που εκκλησιάστηκαν, ενώ ο Μητροπολίτης Σωτήριος ευχαρίστησε την Κοινότητα Kingston, τον ιερατικό προϊστάμενο π. Ματθαίο Penney και τον πρόεδρο κ. Δ. Σενή. Οι ιερείς μετά το δείπνο έψαλλαν εκκλησιαστικούς ύμνους και εθνοχριστιανικά τραγούδια, υπό τη διεύθυνση του π. Οδυσσέα Δρόσσου.
Στην αρχή και στο τέλος της Πνευματικής αυτής Σύναξης, ο Μητροπολίτης Σωτήριος έδωσε κατευθυντήριες γραμμές και πνευματικές συμβουλές, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και την ευαρέσκεια της Εκκλησίας προς όλους τους ιερείς μας για το έργο το οποίο επιτελούν στις Κοινότητές ανά τον Καναδά.

Παρεκάλεσε, όλοι να προσεύχονται για τον ίδιο και την Εκκλησία μας, καθώς και εκείνος διαβεβαίωσε ότι κάθε πρωί και κάθε βράδυ στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στο διαμέρισμά του, προσεύχεται για όλους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.