Το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 30 Απριλίου 2021 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην Καμπέρα, τελέστηκε με κατάνυξη η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, υπό του Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Καμπέρας, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Πρόχορου Αναστασιάδη, βοηθούμενου υπό του Ιερατικώς Προϊσταμένου του Ναού, π. Πέτρου Κηπουρού.

Οι πιστοί που συνέρευσαν στην εκκλησία, περισσότεροι από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια και με αισθητή την παρουσία των νέων ανθρώπων, παρακολούθησαν με ευλάβεια και συγκίνηση τα τελούμενα, ενώ συμμετείχαν στην πομπή κατά την περιφορά του Επιταφίου πέριξ του Ναού.

Στην ομιλία του, ο π. Πρόχορος σημείωσε πως τα γεγονότα της Εβδομάδας των Παθών και ιδίως η Σταύρωση και η Ανάσταση του Χριστού, αποτελούν ευκαιρία για όλους τους ανθρώπους να προβληματιστούν για την πνευματική τους ζωή, να παραμερίσουν τους εγωισμούς και να γίνουν ταπεινοί όπως ήταν ο Χριστός.

Επισήμανε δε πως ο θάνατός Του μάς δείχνει την πραγματική, τη θυσιαστική αγάπη. «Ζούμε σε έναν κόσμο όπου δεν ξέρουμε πώς να αγαπάμε», διέκρινε, προσθέντοντας πως «ο Χριστός μας δείχνει τι είναι η αγάπη μέσω της Σταύρωσής Του».

Τέλος, ο Πανοσιολογιώτατος ευχήθηκε σε όλους ευλογημένη Ανάσταση εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.