Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε ένα σαφέστατο μήνυμα προς τους Ιεράρχες και κληρικούς κάνοντας λόγο για “αποτείχιση ή παραίτηση” για όσους δεν συμφωνούν με την γραμμή της εκκλησίας, κάνοντας λόγο εμμέσως πλην σαφώς για όσους παραμένουν αμετακίνητοι στις απόψεις τους σχετικά με τον κορωνοϊό και το εμβόλιο.

“Καμπανάκι” για τους Αιτωλίας Κοσμά και Κυθήρων Σεραφείμ
Τα λόγια του Αρχιεπισκόπου καθόλου τυχαία δεν μπορούν να θεωρηθούν και από οτι φαίνεται οι πρώτοι παραλήπτες του μηνύματος είναι οι Σεβασμιωτάτοι Μητροπολίτες Αιτωλίας Κοσμάς και Κυθήρων Σεραφείμ οι οποίοι ακόμη δεν έχουν ξεμπερδέψει με το εγκαλητήριο για απειθαρχία στους κανόνες που είχαν θεσπιστεί για τον εορτασμό του Πάσχα.

Οι δύο σεβαστοί Ιεράρχες μπορεί να τιμωρηθούν από το Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο με απλή επίπληξη ωστόσο υπάρχει ακόμη και η πιθανότητα της καθαίρεσης από την θέση τους, αν και το τελευταίο σενάριο θα δημιουργούσε μια τεράστια ρίξη μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο προαναφερθέντες Μητροπολίτες φαίνεται πως ανήκουν στην οκτάδα των ανεμβολίαστων με τους υπόλοιπους Ιεράρχες να προέρχονται από την Μακεδονία.

Η διοικούσα Εκκλησία απέναντι στις δυσκολίες της πανδημίας και όντας στο πλευρό της επιστήμης, συγκέντρωσε τα στοιχεία από όλη την Ελλάδα για το ποσοστό εμβολιασμών των κληρικών:

-Στην Βόρεια Ελλάδα έχει εμβολιαστεί το 60-65% των κληρικών, δηλαδή οι δυο στους τρεις!

-Στην Νότια Ελλάδα το ποσοστό εμβολιασμού φθάνει μέχρι και το 90%!

-Στα μοναστήρια ο βαθμός εμβολιασμού είναι συνολικά χαμηλός, όπως επίσης και στο Άγιον Όρος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.