Όπως μας πληροφορεί το Πατριαρχείο Μόσχας:

Στην ομιλία του κατά την 137η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ενώσεως στην Αγία Πετρούπολη, στις 16 Οκτωβρίου 2017, ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος υπέμνησε τις συνεχιζόμενες νομοθετικές προσπάθειες εισαγωγής διακρίσεων σε βάρος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

«Λυπούμενος διά την απουσία των Ουκρανών βουλευτών στην παρούσα συνέλευση, αδυνατώ παρά να κάνω μνεία των συνεχιζομένων στην Ουκρανία νομοθετικών αποπειρών εισαγωγής διακρίσεων σε βάρος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, μόνο και μόνο επειδή έχει κανονική αναφορά προς το Πατριαρχείο Μόσχας», σημείωσε ο Αγιώτατος κ. Κύριλλος.

«Τα εισαγόμενα νομοσχέδια, τα προωθούμενα από ριζοσπαστικούς κύκλους, θα δημιουργήσουν νομικές προϋποθέσεις για γραφειοκρατικές παρεμβάσεις στα εσωτερικά των ενοριών και των επαρχιών, μεγαλώνοντας έτσι ακόμη περισσότερα το θρησκευτικό σχίσμα στην Ουκρανική κοινωνία», πρόσθεσε ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.

Κατά τον Αγιώτατο Πατριάρχη Κύριλλο, η μεγάλη λιτανευτική πομπή υπέρ ειρηνης στην Ουκρανία απέδειξε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία στον τόπο αυτό τάσσεται αποκλειστικά υπέρ της ενδοεθνικής ειρήνης, ενώ οι ακραίοι παράγοντες πάσχουν να την εμπλέξουν στον πολιτικό αγώνα.

«Οι παρόμοιες νομοθετικές πρωτοβουλίες θέλουν να καταστήσουν τους πιστούς και την Εκκλησία όργανα του ενδοπολιτικού αγώνα. Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο. Παρακαλώ να επιστήσετε την πλέον σοβαρή προσοχή στην παρούσα κατάσταση», είπε ἐν κατακλείδι ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.