Στον απόηχο της ανακοίνωσης του προέδρου της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, πριν από δύο ημέρες, ότι χώρα του δεν πρόκειται να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, το Πατριαρχείο Σερβίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποφεύγει να κατονομάσει την εισβολή.

Ειδικότερα, η ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Σερβίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί για τη συνάντηση που είχε ο Πατριάρχης Πορφύριος με τον πρόεδρο της χώρας, Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Στη συνάντηση, ο πρόεδρος ενημέρωσε τον Πατριάρχη για τις αποφάσεις που θα λάβει η ηγεσία του σερβικού κράτους αναφορικά “με την κατάσταση στην Ουκρανία. Οι συνομιλητές εξέφρασαν μεγάλη ανησυχία και την ελπίδα ότι οι συγκρούσεις θα τελειώσουν σύντομα”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: “Κάθε πόλεμος είναι μια τραγωδία, και για εμάς είναι ένα οδυνηρό γεγονός ότι συγκρούονται δύο αδερφικά κράτη και δύο εντελώς στενοί αδελφικοί λαοί της ίδιας πίστης, των οποίων η ιστορία και η κουλτούρα είναι άρρηκτα συνυφασμένες.

Επομένως, κάθε θυσία είναι απώλεια για όλους. Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία καλεί τον Θεό, τον δημιουργό της ειρήνης, να σταματήσει η χρήση όπλων το συντομότερο δυνατό και να ξεκινήσει ένας διάλογος για να ξεπεραστεί η κρίση”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.