Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο γνωστός σατιρικός καλλιτέχνης, Σωτήρης Καλυβάτσης και σχολίασε το σκετς των «Ράδιο Αρβύλα» με επίκεντρο τη Θεία Κοινωνία, το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Ο Σωτήρης Καλυβάτσης εκτίμησε πως η πρόθεση των συντελεστών της εκπομπής ήταν να σατιρίσουν τη στάση ορισμένων ιερέων και αρχιερέων και όχι να θίξει την πίστη των Χριστιανών.

«Όρια στη σάτιρα δεν υπάρχουν, τα βάζει ο καλλιτέχνης από μόνος του με την σκέψη και την ενέργειά του. Από εκεί και πέρα, όταν πας να σατιρίσεις την πίστη των ανθρώπων ή κάτι που σχετίζεται με την πίστη, ξέρεις ότι τα όρια είναι δυσδιάκριτα. Είναι πολύ εύκολο να ενοχληθούν κάποιοι άνθρωποι. Δεν είναι δεδομένο ότι όλοι θα καταλάβουν το χιούμορ. Ε

γώ προσωπικά δεν θα είχα ασχοληθεί. Αν ένας άνθρωπος πιστεύει κάτι δεν έχω δικαίωμα να τον προσβάλλω. Θέλω να πιστεύω πως η σπόντα των παιδιών πηγαίνει στους μητροπολίτες και απλά στάθηκαν στο πρακτικό κομμάτι. Δεν νομίζω πως πηγαίνει στην πίστη, άλλωστε από ό,τι ξέρω όλοι τους είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι», δήλωσε ο Σωτήρης Καλυβάτσης.

Κλείνοντας, ο Σωτήρης Καλυβάτσης μίλησε και για την επόμενη μέρα μετά την άρση της καραντίνας: «Ωραία ήταν, χρειαζόμασταν μια μικρή διακοπή, αν και δεν ήταν ευχάριστος ο λόγος της διακοπής. Αφού έπρεπε να μείνουμε στο σπίτι, το κάναμε και πλέον προχωράμε παρακάτω. Βέβαια, τα πράγματα είναι δυσοίωνα ειδικά στον χώρο μας. Αν πρέπει να υπολειτουργούμε, όπως λένε, για δύο χρόνια, δεν θα ξέρουμε τι να κάνουμε. Μάλλον θα τυραννηθούμε για πολύ καιρό ακόμη. Εκτός κι αν συμφωνήσουν αυτοί που… ρίχνουν τους κλήρους, αφού όλοι οι άνθρωποι περνούν αυτή τη δυσκολία, να σβήσουν όλα για όλους».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.