ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : Πότε μπαίνουν οι συντάξεις . Έως τον τον Δεκέμβριο αναμένεται να καταβληθεί και η νέα φουρνιά αναδρομικών, που σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο ανέρχεται σε περίπου 460 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ποσά που προκύπτουν από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση η οποία έμεινε γνωστή ως «νόμος Βρούτση», που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 αλλά για συγκεκριμένες διατάξεις ισχύει από τον Οκτώβριο του 2019, αλλά και αναδρομικά από πιο πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας.

Περίπου 100.000 παλαιοί συνταξιούχοι που είδαν τις συντάξεις τους να αυξάνονται από 1/1/2019 καθώς είχαν αρνητική προσωπική διαφορά, θα λάβουν επίσης μικρές αυξήσεις της τάξης των 40-50 ευρώ σε πέντε ετήσιες δόσεις ώς το 2024.

Πολλές χιλιάδες παλαιοί συνταξιούχοι που έχουν αποχωρήσει πριν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, δηλαδή πριν από τον Μάιο του 2016, θα έχουν μόνο λογιστική επίπτωση στη σύνταξή τους, καθώς η δικαιούμενη αύξηση θα απορροφηθεί από την προσωπική διαφορά.

Υπάρχουν βέβαια και περίπου 50.000 παλαιοί συνταξιούχοι (αποχώρηση πριν από τις 12 Μαΐου 2016) με μικρή θετική προσωπική διαφορά που θα πάρουν μικρή αύξηση, επιμερισμένη σε πέντε ετήσιες δόσεις έως το 2024.

Πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων του μηνός Οκτωβρίου 2020

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 17ης Σεπτεμβρίου 2020 το ακόλουθο πρόγραμμα προπληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων:

ΚΥΡΙΕΣ και ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

– Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

– Στις 25 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

– Στις 28 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

– Στις 29 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠΜΜΕ και ΔΕΗ.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.