Την Πέμπτη 3 Ιουνίου ανοίγει το Πληροφοριακό Σύστημα αιτήσεων για αγρότες που θέλουν να λάβουν κεφάλαιο κίνησης έως 200.000 ευρώ από το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, χωρίς επιχειρηματικό σχέδιο και χωρίς καμία απαίτηση επένδυσης.

ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω ΠΣΚΕ (www.ependyseis.gr). Συμμετέχουσες τράπεζες στο Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης είναι (µε τη σειρά που υπογράφηκαν οι σχετικές συµφωνίες):

Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
Τράπεζα Πειραιώς
ProCredit
Εθνική Τράπεζα
EUROBANK
Παγκρήτια Τράπεζα
Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα για να λάβει κάποιος αγρότης κεφάλαιο κίνησης από το συγκεκριμένο εργαλείο έπρεπε να καταθέσει επιχειρηματικό σχέδιο και τα κεφάλαια κίνησης δινόντουσαν μόνο εάν ο δικαιούχος τα συνδίαζε με επενδυτικό κεφάλαιο.

Σύµφωνα από τις διαχειριστικές αρχές των Προγραµµάτων, τα οφέλη στους τελικούς αποδέκτες µε βάση τα προϊόντα που προσφέρουν οι Τράπεζες που συµµετέχουν στο εν λόγω Ταµείο είναι:

Απαιτούµενες εξασφαλίσεις: Τέσσερα στάδια: 50% µείωση, 60% µείωση και όχι περισσότερο από 40% του δανείου, 80% µείωση και 100% µείωση υπό προϋποθέσεις.
Επιτόκιο δανεισµού: Τρία στάδια: 20% µείωση και το ύψος του επιτοκίου όχι υψηλότερο από 6,5%. Μείωση κατά τουλάχιστον 0,5 µονάδες του επιτοκίου. Μείωση από 0,5 έως 1,25 µονάδες του επιτοκίου ανάλογα µε τα χαρακτηριστικά του αποδέκτη.
Κόστη συναλλαγής: Μείωση 20%.

Τσαντίρης Νίκος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.