- Πατέρα, ασκητευεις για πολλά χρόνια στο Άγιο Όρος. Πώς, με βάση την προσωπική σας εμπειρία, μπορείτε να μάθετε να πολεμάτε με σκέψεις;

– Γιατί προκύπτουν σκέψεις; Επειδή σκεφτόμαστε συνεχώς για τον εαυτό μας. Δηλαδή: ήρθα,εκανα, αγόρασα, το πήρα. Εάν το «εγώ» μας βρίσκεται στο επίκεντρο των σκέψεών μας, τότε όλες οι σκέψεις προκύπτουν σε αυτό το ίδιο το θέμα. Πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε;

Για παράδειγμα, όταν ήμουν αρχάριος, πριν από περίπου 14 χρόνια, πλησίασα τον γέροντα Ιερεμία και ρώτησα: «Πατέρα, τι πρέπει να κάνω; Σκέφτομαι συνεχώς είτε για τον εαυτό μου, είτε για τη μητέρα μου, είτε για τη γιαγιά μου, είτε για τον παππού μου, ή για τις υποθέσεις μου. ” Και λέει: «να αλλάζεις το θέμα. Σκεφτείτε τώρα μόνο τον Χριστό. ” – Αλλά πως?” – «Τώρα, αν προσεύχεστε – προσευχηθείτε στον Χριστό, αν διαβάσετε – διαβάστε για τον Χριστό, αν μιλάτε: δεν μπορείτε ούτε να προσευχηθείτε ούτε να διαβάσετε – να μιλήσετε για τον Χριστό, εάν κανείς δεν είναι κοντά – τραγουδήστε για τον Χριστό.

Απλά μείνετε απασχολημένοι με τον Χριστό όλη την ώρα. Και θα μάθετε κάποια μέρα να μην σκέφτεστε τίποτα εκτός από τον Χριστό. ”

Έχω υιοθετήσει τη συνταγή του και τώρα, ακόμη και τώρα, σε βλέπω, βλέπω έναν Ιησού Χριστό σε όλους σας. Πίστεψέ με! Επομένως, το όλο θέμα είναι η απόφασή μας. Ο Θεός μας έδωσε ένα όπλο – τη θέληση. Αυτή η δύναμη πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Μας ευλόγησε ειδικά ώστε μέσω αυτής της θέλησης, της συγκέντρωσης αυτής της θέλησης, να μάθουμε να αγαπάμε. Και μόλις μάθουμε, ή αγωνιζόμαστε για αυτό, τότε αυτά τα προβλήματα θα εξαφανιστούν από μόνα τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.