- Πατέρα, ασκητευεις για πολλά χρόνια στο Άγιο Όρος. Πώς, με βάση την προσωπική σας εμπειρία, μπορείτε να μάθετε να πολεμάτε με σκέψεις;

– Γιατί προκύπτουν σκέψεις; Επειδή σκεφτόμαστε συνεχώς για τον εαυτό μας. Δηλαδή: ήρθα,εκανα, αγόρασα, το πήρα. Εάν το «εγώ» μας βρίσκεται στο επίκεντρο των σκέψεών μας, τότε όλες οι σκέψεις προκύπτουν σε αυτό το ίδιο το θέμα. Πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε;

Για παράδειγμα, όταν ήμουν αρχάριος, πριν από περίπου 14 χρόνια, πλησίασα τον γέροντα Ιερεμία και ρώτησα: «Πατέρα, τι πρέπει να κάνω; Σκέφτομαι συνεχώς είτε για τον εαυτό μου, είτε για τη μητέρα μου, είτε για τη γιαγιά μου, είτε για τον παππού μου, ή για τις υποθέσεις μου. ” Και λέει: «να αλλάζεις το θέμα. Σκεφτείτε τώρα μόνο τον Χριστό. ” – Αλλά πως?” – «Τώρα, αν προσεύχεστε – προσευχηθείτε στον Χριστό, αν διαβάσετε – διαβάστε για τον Χριστό, αν μιλάτε: δεν μπορείτε ούτε να προσευχηθείτε ούτε να διαβάσετε – να μιλήσετε για τον Χριστό, εάν κανείς δεν είναι κοντά – τραγουδήστε για τον Χριστό.

Απλά μείνετε απασχολημένοι με τον Χριστό όλη την ώρα. Και θα μάθετε κάποια μέρα να μην σκέφτεστε τίποτα εκτός από τον Χριστό. ”

Έχω υιοθετήσει τη συνταγή του και τώρα, ακόμη και τώρα, σε βλέπω, βλέπω έναν Ιησού Χριστό σε όλους σας. Πίστεψέ με! Επομένως, το όλο θέμα είναι η απόφασή μας. Ο Θεός μας έδωσε ένα όπλο – τη θέληση. Αυτή η δύναμη πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Μας ευλόγησε ειδικά ώστε μέσω αυτής της θέλησης, της συγκέντρωσης αυτής της θέλησης, να μάθουμε να αγαπάμε. Και μόλις μάθουμε, ή αγωνιζόμαστε για αυτό, τότε αυτά τα προβλήματα θα εξαφανιστούν από μόνα τους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.