Παρακολουθήστε το σύντομο “τηλεοπτικό” Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνατίου, για το νέο έτος 2022..

“Χρόνια πολλά και ευλογημένα! Το ξεκίνημα μιάς νέας χρονιάς, είναι αυτό που μας χαρίζει πάντοτε τη δύναμη της Ελπίδας. Της Ελπίδας ότι η καινούργια χρονιά θα είναι αλλιώτικη από αυτή που πέρασε. Και περάσαμε μία δύσκολη χρονιά. Μια χρονιά που μας πόνεσε γιατί βιώσαμε και πάλι εγκλεισμό, νιώσαμε την απειλή της πανδημίας, πονέσαμε για αγαπημένα πρόσωπα που έφυγαν από κοντά μας, βρήκαμε στιγμές δύσκολες μέσα στη ζωή μας με κλειστές πόρτες.

Κι όμως! Τούτη την ώρα έρχεται να σταλάξει στην καρδιά μας η χαρά μιας Ελπίδας για την καινούργια χρονιά! Και αυτήν που ο Θεός να μας χαρίζει και μας δίνει, γιατί είναι ακριβώς μιά δυνατότητα. Να έρθει η χρονιά που όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, πρώτα-πρώτα για να διασφαλίσουμε την υγεία μας. Αυτό το πολύτιμο αγαθό που τόσο εκτιμήσαμε τις χρονιές που πέρασαν και που ξέρουμε πλέον, πόσο εύθραυστη είναι. Ελάτε, όλοι μαζί να σταθούμε ικανοί, για να δώσουμε τη χαρά στους οικείους και γύρω μας ανθρώπους, ότι μπορούμε να κρατήσουμε την υγεία μας αυτή τη χρονιά, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα, αυτά, που η επιστήμη μας δίνε,ι που η λογική μας λέει, που τελικά ο Θεός μας δωρίζει. Ελάτε να διασφαλίσουμε αυτή την καινούργια χρονιά την ενότητά μας, που πολλές φορές διασαλεύεται μέσα στις δύσκολες συνθήκες. Είναι η Ενότητα των προσώπων που αγαπάμε και μας αγαπάνε. Η Ενότητα της Τοπικής μας, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας, η Ενότητα μέσα στην Εκκλησία μας, είναι και αυτό μία εμπειρία, που δεν πρέπει να την χάσουμε στη ζωή μας, αλλά είναι ό,τι καλύτερο, η εμπιστοσύνη, που έχουμε τόσο ανάγκη σήμερα στην εποχή μας. Ελάτε αυτή τη χρονιά που έρχεται, να διαφυλάξουμε και πάλι αυτή τη Χαρά του χρόνου που ο Θεός μας δωρίζει. Τώρα πλέον εκτιμούμε. Είμαστε σοφότεροι, Ξέρουμε πόσο αξίζει η κάθε ημέρα της ζωής μας. Είναι μία μέρα που μπορούμε να προσφέρουμε που μπορούμε να σταθούμε δίπλα στον αδερφό μας και τον άλλον. Είναι μιά μέρα που την κερδίζουμε όταν αγάπη προσφέρουμε. Να γιατί η καινούργια χρονιά έρχεται με την Ελπίδα για υγεία, για ενότητα, για χάρη Θεού και Αγάπη, στους ανθρώπους και συνανθρώπους μας. Είναι μιά χρονιά δώρο του Θεού στη ζωή μας. Ας την κρατήσουμε στα χέρια μας, με όλες τις ευχές: Να είναι μία χρονιά ευλογημένη. Καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους. Χρόνια πολλά! “

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.