Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου το πρωί της Τετάρτης, 2 Μαρτίου 2022.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος μετά την εναρκτήρια προσευχή θύμησε στους Ιερείς ότι στην Μητρόπολή, προ της πανδημίας, διεξαγόταν κάθε μήνα ιερατική σύναξη και μια φορά το έτος θεολογικό συνέδριο, εκτός από τις τακτικές εβδομαδιαίες συνάξεις που ήταν ανοιχτές για όλους τους πιστούς. Μετά την πανδημία όμως αραίωσαν οι συνάξεις.

Να σημειωθεί, ότι οι εβδομαδιαίες συνάξεις και τα θεολογικά συνέδρια έγιναν και γίνονται χωρίς διακοπή, μέσω όμως του διαδικτύου.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε δύο θέματα:

Το πρώτο είναι η προετοιμασία για την Μεγάλη Σαρακοστή που ανοίγει ύστερα από λίγες ημέρες. Κάλεσε τους ιερείς να εντείνουν την προσευχή όχι μόνο για την Εκκλησία αλλά και για όλο τον κόσμο, ιδιαιτέρως για χώρες όπως η Ουκρανία, που γίνεται πόλεμος και κάθε πόλεμος είναι μια τραγωδία γιατί διακυβεύεται η αγάπη και η ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων.

Το δεύτερο είναι η εκζήτηση των προσευχών τους για να ανταποκριθεί στο έργο της τοποτηρητίας για να το εξασκήση με έμπνευση, αγάπη στους ανθρώπους και υπακοή στην Εκκλησία

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος, έδωσε τον λόγο στον π. Θωμά Βαμβίνη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, ο οποίος αναφέρθηκε σε ορισμένα διοικητικά και ποιμαντικά θέματα, στα οποία πρέπει οι Κληρικοί να δώσουν ιδιαίτερη σημασία. Τα σημαντικότερα από αυτά αφορούσαν τα μυστήρια του Βαπτίσματος και του Γάμου, τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε κάποιος να γίνει δεκτός ως ανάδοχος ή παράνυμφος, όπως επίσης και ποια διαδικασία ακολουθείται, όταν κάποιος ενήλικας (ετερόδοξος ή αλλόθρησκος) επιθυμεί να ενταχθεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.