Χθες Κυριακή 30 Μαΐου τελέσθηκε στην Αγία Λαύρα, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο για τον εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος προχείρησε σε Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως τον Διάκονο Νύφωνα, Ιερομόναχο της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας.

Την χειροθεσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης με όλο το Εκκλησιάσμα να αναφωνεί “ΑΞΙΟΣ”.

Ο ιεροδιάκονος Νύφωνας, κατα κόσμον Γεώργιος Χαλκιόπουλος, είχε λάβει τον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης στις 15 Δεκεμβρίου 2019 αφού είχε υπηρέτησε επί σειρά ετών το μετόχι της Αγίας Λαύρας, Άγιο Αλέξιο Πάτρας και εκάρη μοναχός στην ιερά Μονή Αγίας Λαύρας.

Διακρίνεται για την άρτια θεολογική του κατάρτιση και τη γενικότερη πνευματική του συγκρότηση.

Παραβρέθηκε, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως κος Βαρβιτσιώτης, ο Επίτιμος Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κος Κατσιρώδης, ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων κος Λιανόπουλος, ο Διοικητής του Α.Τ.Καλαβρύτων κος Σταθούλιας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κος Ερμείδης, ο Πρόεδρος συνδέσμου Καμενιανιτών κος Νικολόπουλος, καθώς επίσης και σύνεδροι καθηγητές του Συνεδρίου της Ιεράς Μονής, ο Μάξιμος Ιβηρίτης πρ. Πρωτεπιστάτης του Αγίου όρους, ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ, ο Γενικός Αρχιερατικός Επαρχίας Καλαβρύτων πρ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαβρύτων πρ.Χρήστος Μπίρμπας

Ακολούθησαν μοναστηριακά κεράσματα στο αρχονταρίκι της Μονής

Μητροπολίτης Καλαβρύτων: Συντάσσομαι πάντα με τις αποφάσεις Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου

Μπήκαμε στον πειρασμό να ρωτήσουμε τον Μητροπολίτη σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που τον θέλουν να στηρίζει τον Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ, ο οποίος σε αντίθεση με τις αποφάσεις τις Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, δεν τήρησε το ωράριο για έναρξη των Ιερών Λειτουργιών του Πάσχα, ενώ δεν υπήρξε μέριμνα για την προστασία των πιστών και αποφυγή του συνωστισμού στις εκκλησίες στην Μητρόπολή του.

Απαντώντας ο κ. Ιερώνυμος, μας επισήμανε οτι “κατά την επίσκεψή μου στην Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων, ευχαρίστησα τον Άγιο Κυθήρων, για την «αβραμιαία φιλοξενία» και εξήρα το εν γένει ποιμαντικό του έργο, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι ταυτίζομαι με τις θέσεις του στο συγκεκριμένο ζήτημα της πανδημίας. Από την πρώτη στιγμή, που ανέλαβα ως Μητροπολίτης στην Ιστορική και Μαρτυρική Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, συντάσσομαι με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και τους Αρχιεπισκόπου μας κ.κ.Ιερωνύμου και ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας, ακολούθησα πιστά τις εντολές και κατευθύνσεις της Ιεράς Συνόδου. Άλλωστε αυτό είναι αυταπόδεικτο από τον τρόπο που λειτούργησε η Μητρόπολή μας όλη αυτήν την οδυνηρή περίοδο για την Ελλάδα και τον κόσμο”

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.