Την ώρα που η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος εκπέμπει με κάθε τρόπο σε κληρικούς και πιστούς, το μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού και ετοιμάζεται να τιμωρήσει παραδειγματικά τους ιεράρχες Κυθήρων και Αιτωλίας ώστε ν’ «ακούσουν» οι απλοί ιερείς ότι θα υποστούν σοβαρές συνέπειες εάν συνεχίσουν να υποσκάπτουν την προσπάθεια της πολιτείας και της επιστημονικής κοινότητας με έμμεση ή ευθεία αποκήρυξη του εμβολίου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, βρίσκεται αντιμέτωπος με πληροφορίες για τέτοιου περιεχομένου συμπεριφορές εφημέριων και του στενού τους περιβάλλοντος.

ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ

Στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», εξ’ αφορμής του θορύβου που έχει ξεσπάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, έφτασαν μαρτυρίες πολιτών της Αιγιάλειας, για απροκάλυπτη στάση παπάδων όπως και μελών οικογενειών τους, που προπαγανδίζουν με κάθε τρόπο – ακόμα και διαδικτυακά – κατά των εμβολίων, καταγγελίες που έθεσε σε γνώση του Ποιμενάρχη.

Ο κ. Ιερώνυμος, αφού διερεύνησε τα παραπάνω, δεν κατέληξε σε κάτι «χειροπιαστό» που να ενοχοποιεί κληρικούς, πρεσβυτέρες κ.ά, διαβεβαιώνοντας πως καθετί τέτοιο το ψάχνει αφού δεν συνάδει με τις εντολές που σε γενικές γραμμές ακολουθεί στη Μητρόπολή του.

ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ

Όμως, ιδιαίτερη σημασία έχουν τα όσα είπε στην «Π» ο μητροπολίτης, για τον τρόπο που ο ίδιος από την αρχή έως και σήμερα αντιμετωπίζει το επίκαιρο και επίμαχο θέμα της προστασίας των πολιτών από τον κορονοϊό μέσω των εμβολίων.

Πολύ δε περισσότερο αφού η άποψή του απέχει παρασάγγας από τη δημοσιοποιημένη θέση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, που σήμερα αναμένεται να υιοθετήσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

«Δεν έχω να δώσω καμία εντολή στους ιερείς μου. Έχω πει ν’ ακούν τους γιατρούς τους και να αποφεύγουν τέτοιες συζητήσεις. Εγώ, με το θέμα του εμβολιασμού δεν έχω πάρει θέση. Επαναλαμβάνω, δεν έχω δώσει καμία κατεύθυνση στους κληρικούς μου. Τους έχω πει να κάνουν αυτό που η συνείδησή τους, τούς λέει, αλλά ακολουθώντας πάντα τις εντολές των γιατρών» μεταφέρει στην «Π» ο δεσπότης.

«ΚΟΝΤΡΑ»

Και καταλήγει, με μία τοποθέτηση «κόντρα» στην επίσημη της Ελλαδικής Εκκλησίας, αν και σταθερός σ’ αυτήν.

«Δεν είναι θέμα δικό μας, ούτε να συμβουλεύουμε, ούτε να λέμε διάφορα για το θέμα, ούτε να παροτρύνουμε να κάνουν το εμβόλιο, ούτε να μην το κάνουν. Να το πουν οι γιατροί τους αυτό. Εγώ δεν θα βγω ποτέ να πω…κάντε το εμβόλιο, ούτε όμως και μη το κάνετε. Δεν μπορώ εγώ να πάρω μια τέτοια ευθύνη, αν γίνει κάτι. Αν κάποιος δεν τον κάνει, ασθενήσει και πάθει κάτι, είναι δικό του θέμα. Αν πάλι κάνει το εμβόλιο και έχει κάποιες επιπλοκές, πάλι δικό του θέμα είναι. Δεν μπορώ να βγω εγώ – ως Επίσκοπος – και να πω κάντε το ή μη το κάνετε. Αυτό είναι ξεκάθαρο για μένα».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ιερώνυμος, πολύ νωρίς νόσησε από κορονοϊό, ακολούθησε πιστά την φαρμακευτική αγωγή των θεραπόντων ιατρών του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, υπέμεινε μια σειρά ιατρικών εξετάσεων και ουδέποτε έχει αναφερθεί σε «ανύπαρκτη πανδημία».

Κατά πληροφορίες της «Π», φέρεται να έχει εμβολιαστεί, κάτι που όμως αποτελεί προσωπική του επιλογή και δεν την επικοινωνεί δημόσια σε ρασοφόρους ή λαϊκούς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.