Πρό τινος χρόνου ο γνωστός και αγαπητός μας αρθρογράφος κ. Σωτ. Τζούμας, συνεργάτης άλλοτε του μακαριστού και αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, στην Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της 05.09.2020 (σελ.19), δημοσίευσε ένα δυναμικό άρθρο με τίτλο "Διαβολικά Σχέδια". Δοκιμάζουμε τον πειρασμό να το αναρτήσουμε στη συνέχεια στην ιστοσελίδα μας, διότι απευθυνόμενος προς τους αγίους Αρχιερείς έθετε ένα πολύ καυστικό ερώτημα: Τελικά Άγιοι Αρχιερείς, έχετε καταλάβει τι είναι η Εκκλησία της Ελλάδος για την (κάθε) Κυβέρνηση;».

Και εμμέσως, πλην σαφέστατα, απαντά ο ίδιος, ότι η Εκκλησία της Εκκλησία της Ελλάδος είναι δούλη και υπηρέτρια της εκάστοτε Κυβερνή-σεως! Δηλ. υπηρετεί τυφλά τις υπαγορεύσεις της εκάστοτε Κυβερνήσεως.
Το θέμα δεν θέλει και πολλή συζήτηση! Από την ώρα, που η σεπτή των Ιεραρχών Χορεία αποφάσισε να μη πραγματοποιηθεί εφέτος η κατ΄έτος συνερχομένη τακτική Σύνοδος της Ιεραρχίας κατά τον Οκτώβριο μήνα, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ, ότι οι Ιεράρχες ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΟΛΥ δε ΚΑΥΤΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΑΣ, μόνο και μόνο για να μη ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΟΠΟΤΕ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ!
_______ Όταν όμως οι Αρχιερείς πωλούν τη συνείδησή τους, τότε η Εκκλησία διέρχεται ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ! Τότε επαληθεύουν τα λόγια Αγίων της Εκκλησίας μας, όπως π.χ. του Αγίου Ιωάννου Μαξίμοβιτς, ο οποίος έγραψε τα εξής:

______Τι μας λέγει;
Έλληνες Χριστιανοί Αδελφοί,
Καιρός να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στο Θεό και την ιστορία. Μην ανέχεσθε άλλες λοξοδρομίες και πλάνες από τους ιερείς και Αρχιερείς σας! Μην κάνετε τα “στραβά μάτια”. Είστε συνυπεύθυνοι!
_______Παρήγορο είναι το γεγονός, ότι όταν εμείς οι Κορυφαίοι της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως προδί- δουμε την αποστολή μας, τότε ο Θεός μας δίδει μηνύματα εγρηγόρσεως είτε με την φωνή κάποιων πιστών ανθρώπων, όπως του κ. Τζούμα, είτε κάποιων αγιασμένων ψυχών, όπως των ερημιτών Αγιορειτών Πατέρων, είτε με υπερφυσικά φαινόμενα, όπως η επί ένα μήνα συνεχώς δακρύ-ζουσα ιερά Εικών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου στην περιοχή του Βύρωνος των Αθηνών, είτε με άλλα περίεργα φαινόμενα, όπως π.χ. το γεγονός, ότι μερμήγκια μεταφέρουν και διασώζουν την Εικόνα του Εσταυρωμένου Σωτήρος Χριστού σε ένα ιερό Ναό κάπου στη Ρωσσία, που καταστρεφόταν από πυρκαϊά!
_______Εάν και τα μηνύματα αυτά ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ, τότε εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, ότι εμείς οι εξ ορισμού υπερασπιστές του Χριστού έχουμε πλέον προδώσει την αποστολή μας! Οπότε η υπεράσπισις της Πίστεως περιέρχεται στα χέρια των πιστών χριστιανών. Τότε τα λόγια του Αγίου Ιωάννου Μαξίμοβιτς «μην ανέχεσθε άλλες λοξοδρομίες και πλάνες από τους ιερείς και Αρχιερείς σας!» βαρύνουν τις πλάτες μας! Επομένως σήμερα το μήνυμά μας απευθύνεται στους πιστούς και συνειδητούς χριστιανούς!
_______Αδελφοί μου,
Σήμερα από την Κυβέρνηση προδίδονται όχι μόνον η Πατρίδα μας, η Ελλάδα μας, τα νησιά μας, όπως το Καστελόριζο, τα χωρικά μας ύδατα, αλλά και η αγία Ορθοδοξία μας! Δεν είναι μόνον το γεγονός, ότι γιορτάσαμε το Άγιο Πάσχα του 2020 χωρίς Επιτάφειο, χωρίς την Τελετή του Αγίου Φωτός και χωρίς την Αναστάσιμη θεία Λειτουργία, δηλ. χωρίς να ακουσθεί δυνατά ως ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, κλπ., διότι ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια μας, αλλά κάθε μέρα αφαιρείται και κάτι από τα στοιχεία, τα οποία συνθέτουν την Ελλάδα ως κοιτίδα και Χώρα της Ορθοδοξίας! Το τελευταίο νέο είναι, ότι από τα Ελληνικά Δικαστήρια καταργήθηκε πλέον και ο θρησκευτικός όρκος!!!! Η Απόφαση αυτή ελήφθη στα κρυφά! Δεν ακούσθηκε καμμιά διαμαρτυρία, «ούτε ένα κίχ» από την υπνώτουσα Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας μας!
Το γεγονός αυτό μας το αποκαλύπτει ο εξαίρετος Πατριώτης Έλληνας και Δικηγόρος, ο κ. Κωνστ. Πλεύρης, με μια Ανοικτή Επιστολή του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας! Ιδού τί γράφει:
«Μακαριώτατε,
Είμαι μαχόμενος Δικηγόρος και προσφάτως κατέθεσα ως μάρτυς εις ποινικήν υπόθεσιν. Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου μου λέγει: “Ορκίζεσθε στην τιμή και την συνείδησίν σας, ότι…. Την διακόπτω. “Κυρία Πρόεδρε θα δώσω θρησκευτικόν όρκον….”. “Δεν γίνεται, έχει καταργηθή κ. Πλεύρη…”. !!!! (βλ. Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 30.09.2020, σελ. 4).
____Ώστε, λοιπόν, η Ελλάδα μας ΑΠΟ-χριστιανίζεται! Με βήματα σταθερά αποβάλλει τον χριστιανικό της μανδύα! Απαρνείται την χριστιανική της ταυτότητα! ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!
______Μήπως έχετε αντίρρηση; Το φωνάζουν οι Εφημερίδες!

(ΒΛ. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ, 5.09.2020, ΣΕΛ. 16)
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!
__________Ένα ακόμη περιστατικό: «Οι γονείς θα αποφασίζουν για τα θρησκευτικά»!, δηλ. εάν το παιδάκι τους θα πρέπει να παρακολουθεί το μάθημα των Θρησκευτικών στα Δημόσια Σχολεία ή ή όχι! Μέχρι χθες η διδασκαλία των θρησκευτικών ήταν κανονικό-υποχρεωτικό μάθημα. Τώρα πια, εμμέσως πλην σαφώς, καταργείται!

(ΒΛ. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΙΒΩΤΟΣ,10.09.2020, ΣΕΛ. 2)
_____Και όμως! Το Σύνταγμα της Ελλάδος στο άρθρο 3 περιλαμβάνει τα εξής: «Επικρατούσα θρησκεία εν Ελλάδι είναι η της Ανατολικής Ορθοδόξου του Χριστού Εκκλησίας» Και εις το άρθρον 16 & 2 προστίθενται: «Η Παιδεία αποτελεί βασικήν αποστολήν του Κράτους, έχει δε ως σκοπόν …..την ανάπτυξιν της εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως και την διάπλασιν αυτών ως ελευθέρων και υπευθύνων πολιτών».
________Βλέπετε; Δεν γράφει, ότι οι γονείς θα αποφασίζουν για τα Θρησκευτικά! Ακούσατε, μήπως, καμμιά διαμαρτυρία από την πλευρά της Εκκλησίας; Όχι, βέβαια! Γιατί, άραγε;
ΔΙΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!
_________Τέλος, ένα σημαίνoν στέλεχος του Κυβερνη- τικού Επιτελείου, το οποίον ψηφίζεται και εκφράζει την……..«συντηρητική μερίδα» (!!!!) των ψηφοφόρων, έγραψε στο Facebook:
«Vivian Efthimiopoulou. Τη συχαίνομαι αυτή τη Χώρα. Όχι τώρα. Πάντα. Από το 1993 και μετά ζω σε κατάσταση ναυτίας από την υποκρισία, τη θρησκοληψία και τον συντηρητισμό. Θέλω να καταστραφούν τα πάντα. Να πέσουν οι τρούλοι από τις 10.000 Εκκλησίες της Επικράτειας να μας πλακώσουν. Να γλυτώσει ο πλανήτης από έναν άχρηστο Λαό. Τέλος»!!!! (25 Ιουλίου, στις 11.15 μ.μ.)
Τα παραακάτω σχόλια δεν είναι δικά μας: «Η ΦΙΛΗ ΤΗΣ Κας ΜΑΡΕΒΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ, ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ “ΜΙΣΕΙ ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ” – ΑΥΤΑ ΤΑ “ΠΑΡΤΑΛΙΑ” ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;;; (ΦΩΤΟ)

Η κυρία Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, φίλη της συζύγου του Πρωθυπουργού, φέρεται να είναι όπως και η ίδια δηλώνει σύμβουλος επικοινωνίας στην Ν.Δ.

Η κυρία Ευθυμιοπούλου αρθρογραφεί παράλληλα στο Liberal.gr ενώ πολλά από τα άρθρα της δημοσιεύονται και στο Athens Voice, γνωστά φερέφωνα του κυβερνώντος κόμματος..

Βλέποντας τις αναρτήσεις της κυρίας Ευθυμιοπούλου, που πριν λίγες μέρες έκανε και σεμινάρια επικοινωνίας σε μέλη της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα, θα φρίξει κανείς με όσα αντεθνικά και αντιχριστιανικά βλέπει, όπως “Μισώ τα Έθνη και τις Πατρίδες” αλλά και κάτι από τον 18ο αιώνα που λέει πως “οι άνθρωποι δεν πρόκειται να ελευθερωθούν προτού στραγγαλιστεί και ο τελευταίος Βασιλιάς με τα έντερα του τελευταίου παπά”, ακόμη και να καταστραφούν όλες οι εκκλησίες της χώρας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τους Έλληνες “άχρηστο λαό”.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!
_______’Ετσι, δυστυχώς, διαπιστώνουμε, ότι η Πίστις μας μολύνεται και προδίδεται όχι μόνο από τα Κυβερνητικά Στελέχη της δήθεν …… «συντηρητικής» (!!!!)» Κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά, δυστυχώς, και από την Χορεία των Ιεραρχών μας! Οπότε φωνές, όπως αυτή του κ. Τζούμα, αποκτούν πολύ μεγάλην σημασίαν και σπουδαιότητα! Καλύπτουν το κενόν, που προκαλεί η νεκρική σιγή των Ιεραρχών μας!
________Αλλά πολύ πιο σημαντικό είναι το μήνυμα, που μας δίδει η Πανσοφία και η Παντοδυναμία του Πανοικτίρμονος Θεού. Όταν ο άνθρωπος αδιαφορεί για το Χριστό μας, τότε η άλογος φύσις διεγείρεται και αναπληρώνει το κενό! Όταν π.χ. οι άνθρωποι πυρπολούν και καταστρέ-φουν τις Εκκλησίες, τότε ακόμη και τα μερμήγκια αναλαμβάνουν ένα σωστικό έργο. Στην φωτογρα- φία, που σας παραθέτω, θα δείτε, λοιπόν, τα μερμήγκια να διασώζουν μια σπασμένη εικόνα του Εσταυρωμένου Κυρίου μας σε κάποιο Ναό, τον οποίον ασεβείς άνθρωποι πυρπόλησαν και κατέστρεψαν κάπου εκεί στη Ρωσσία. Σας παραθέ- τω, λοιπόν, και την φωτογραφία, αλλά καί την ηλεκτρονική διεύθυνση του Video στο YouTube, ώστε, όσοι έχετε την δυνανότητα, να παρακολου-θήσετε ζωντανά αυτό το συγκλονιστικό Video.
YouTube: https://youtu.be/3SzeaPCYww8
_____Απολαύστε, λοιπόν, το συγκλονιστικό θέαμα, όπου τα μερμήγκια επιστρατεύθησαν αυτοβούλως, για να διασώσουν, και πράγματι σώζουν, την Εικόνα του Εσταυρωμένου Ιησού! «Ως εμεγαλύνθη τα έργα Σου, Κύριε!»

Αδελφοί μου Χριστιανοί και Έλληνες πολίτες,
‘Οταν εμείς οι Εκκλησιαστικοί Ηγέτες φοβούμε-θα να μιλήσουμε, όταν συμβιβαζώμεθα με τους Αθέους και Μάγους, τους Νεοδημοκράτες και τους Συριζαίους, που μας κυβερνούν, όταν η Ιεραρχία αποφεύγει να συνεδριάσει «εν ολομελεία» και να επιληφθεί των καυτών προβλημάτων, τα οποία σήμερα απασχολούν την Κοινωνίαν μας, όταν ο Χριστός και η Εκκλησία Του ευρίσκωνται «εν διωγμώ», όταν οι Αρχιερείς τηρούν σιγήν ιχθύος, όταν Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ (!), τότε «και οι λίθοι κεκράξονται»! (Λουκ. κεφ. 29, στ. 40). Δηλ. τα μερμήγκια αναλαμβάνουν να μας αναπληρώσουν στην επιτέλεση του χρέους μας!
______Από τη θέση αυτή εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς τον αγαπητό μας κ. Σωτήριο Τζούμα, διότι μας έδωσε την αφορμή να διατυπώσουμε τις ανησυχίες μας για την ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΔΗΜΟΝΑ ΣΙΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑ- ΔΟΣ!

«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατόπιν διεξοδικής συζητήσεως και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εγγράφως εξεφρασμένες απόψεις απάντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, απεφάσισε κατά πλειοψηφία την εν ευθέτω χρόνω μετάθεση της συγκλήσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως άλλωστε εξέφρασαν στην πλειοψηφία τους τα Μέλη Αυτής», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση της ΔΙΣ.
ΠΗΓΗ: IEFIMERIDA.GR – HTTPS://WWW.IEFIMERIDA.GR/ELLADA/DIARKIS-IERA-SYNODOS-ANABLITHIKE-I-SYNEDRIASI-LOGO-KORONOIOY
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ (!)
+ Ο πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
Αίγιον, Δευτέρα 05 Οκτωβρίου 2020

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.