ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΑΝΗΦΟΡΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ-ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΟ,Α ΜΟΥ!- Ευγνωμονώ τον Φιλεύσπλαγχον Κύριον, διότι με εκάλεσε να γίνω υπηρέτης Του εις διαδοχήν των Αγίων Αποστόλων και με αξίωσε να Τον διακονήσω με ιερό ζήλο και αγιαστικό ιερατικό πάθος επί τέσσερες και πλέον δεκαετίες, ως Ποιμήν και Επίσκοπος της ιστορικής ταύτης Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Ζητώ από όλους σας με ταπείνωση να με συγχωρήσετε δι' ό,τι τυχόν σας εσκανδάλισα, σας έβλαψα ή και σας αδίκησα!

Από τον Φιλάνθρωπον Κύριόν μας ζητώ με βαθειά ταπείνωση και με καυτά δάκρυα να μου συγχωρήσει τα λάθη, τις παραλείψεις, τις αμαρτίες, τους εγωϊσμούς και ό,τι άλλο κακό έπραξα στην πορεία μου! «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με τον αμαρτωλόν». Από αύριο 20 Νοεμβρίου 2019 εισέρχομαι στο στάδιο της σιωπής, της περισυλλογής, της προσευχής, της αυτοσυγκεντρώσεως και των δακρύων! Από αύριο θα επιχειρήσω να γευθώ πιό ήρεμα και πιό βαθειά αυτό, που μας συμβουλεύει η Μητέρα Εκκλησία: «Γεύσασθε και ίδετε ότι χρηστός ο Κύριος»! Ψαλμ, 33, 9).

Τό μικρό λαμπάκι που ακούει στο όνομα Αμβρόσιος πάει πια! Έφθασε στη δύση της αποστολής του! Τώρα πλέον ένα αίτημα θα τον απορροφάει: «Χριστιανά τα τέλη της ζωής ημών, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά και καλήν απολογίαν» δος μοι Γλυκύτατε Νυμφίε της ψυχής μου!
Αδελφοί μου καί Τέκνα μου εν Κυρίω αγαπητά,
Καλό Παράδεισο!
Καλή αντάμωση στην αγκαλιά του Κυρίου μας!
Καλή αντάμωση στη Βασιλεία των Ουρανών!
Αμήν! Αμήν! Αμήν! Γένοιτο!
+ Ο έως χθές Μητροπολίτης σας,
+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
19 Νοεβρίου 2019

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.