Ι.Μ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Πάνδημα τα Καλάβρυτα αποχαιρέτησαν σήμερα, μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης και θλίψης, τον Γεώργο Αθανασίου (Κουστομίχαλο) Αντιπτέραρχο ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας, που έφυγε στα 72 του χρόνια. Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το κλίμα ήταν βαρύ και φορτίστηκε περισσότερο από της ομιλίες για τον εκλεκτό “γητευτή” των αιθέρων. Δίπλα από το φέρετρο που ήταν σκεπασμένο με την γαλανόλευκη, ήταν το σπαθί του και τα παράσημά του.
Με λόγια καρδιάς μίλησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων κ. Νασιώτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κ. Βαζαίος, φίλοι του εκλιπόντος, ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας και κυρίως η σύζυγός του Άννα που συγκίνησε τους πάντες.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου ανέγνωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Σφαραγκούλιας.

Στη είσοδο του Ναού υπήρχαν στεφάνια από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Χαρδαλιά, του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου Μπλιούμη, του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλου.

Τη σορό προς το κοιμητήριο συνόδευσαν η οικογένειά του, Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων, που υπηρέτησε ο εκλιπών ως νέος Καλαβρυτινός, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Βουλευτής Αχαΐας κος Μάρκου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, φίλοι και συγγενείς.

Ο Γεώργιος Αθανασίου του Μιχάλη και της Αικατερίνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Καλάβρυτα. Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές, εισήχθη το 1970 στη Σχολή Ικάρων (Τμήμα Ιπταμένων) απ’ όπου αποφοίτησε το 1974. Υπηρέτησε σε πολλές μονάδες και σχηματισμούς. Το 2002 έγινε Ταξίαρχος και υπηρέτησε ως Διοικητής Αεροπορίας στην Κύπρο. Το 2005 υπηρέτησε στη Διεύθυνση Ασφαλείας Πτήσεων Εδάφους και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Υποπτεράρχου. Επανήλθε το 2010 στο Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. (Α.Σ.Α.ΕΔ.) ως Δ/ντης μέχρι το έτος 2012 και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Αντιπτεράρχου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.