«Πρόκληση και ύβρη κατά των χριστιανών», χαρακτήρισε την απόφαση Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Αναφορικά για τις αντιδράσεις της Ελλάδας, «οι ενέργειες ήταν συγκεκριμένες από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέλαβε πρωτοβουλίες επικοινωνίας και διαβούλευσης με τους ομολόγους του, που δείχνουν το ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνουμε και σαν κυβέρνηση και σαν εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού πολιτισμού», εξήγησε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε ότι μόλις «υπάρξει ένας κατάλογος μέτρων, αυτό έχει ζητηθεί, αυτό είναι πολύ έγκυρο και σχετικά αποτρεπτικό».

«Νομίζω ότι θα είμαστε πολύ πιο ξεκάθαροι, όταν έχουμε τη λίστα των μέτρων», εκτίμησε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: «εμείς ζητούμε να υπάρχει ένα αρραγές μέτωπο, να υπάρχει εάν ξεκάθαρο μήνυμα και να καταλάβει η Τουρκία -και το έχει καταλάβει σταθερά – ότι κινούμαστε σε ένα τρίπτυχο: θιασώτες διεθνούς δικαίου, έχουμε ισχυρούς συμμάχους και απαντούμε αποφασιστικά για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”.

Σχολιάζοντας τα γεγονότα στον Έβρο, ο Πρόεδρος Ερντογάν «εκεί πήρε τη δικιά του απάντηση. Αντί να αιφνιδιάσει, αιφνιδιάστηκε και πήρε ένα μήνυμα» τόνισε ο κ. Καλαφάτης, ενώ έκανε λόγο για κλιμάκωση χθες από πλευράς του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον τελευταίο να προειδοποιεί και για στρατιωτική υποστήριξη από την ΕΕ απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

«Αυτό το μήνυμα το οποί εκπέμπεται είναι της αποφασιστικότητας, το οποίο θα λάβει άλλη μορφή» εκτίμησε ο κ. Καλαφάτης και δεν έκρυψε πως “θα θέλαμε πολύ πιο δυναμική αντίδραση της Ευρώπης από τα ζητήματα αυτά”. Στην κατεύθυνση αυτή, υποτονικές χαρακτήρισε ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και τις αντιδράσεις της Ρωσίας, συμπεραίνοντας πως “υπάρχουν σχεδιασμοί συγκεκριμένοι που υπηρετούνται από τα κράτη – μέλη και πολλές φορές και από τα γεγονότα”.

«Με αυτά τα δεδομένα, τις οικονομικές κυρώσεις αναμένει η κυβέρνηση, καθώς “τα μηνύματα, όταν θα βγούνε και θα είναι ξεκάθαρα από πλευράς της ΕΕ, θα πονάνε την Τουρκία», κατέληξε ο κ. Καλαφάτης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.