Τεράστια προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Διομήδης». Στη Θεσσαλία φούσκωσαν ποταμοί με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και να καταγραφούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην περιοχή Κοσκινά της Καρδίτσας, έσπασε το φράγμα του ποταμού Καλέντζη, και απείλησε τους οικισμούς Κοσκινά και Ψαθοχώρι. Τουλάχιστον 50 άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στο κλειστό γυμναστήριο στον Παλαμά Καρδίτσας για την ασφάλεια τους.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε να απεγκλωβίσει ανθρώπους από αυτοκίνητα, ενώ συνεχίζονται οι αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια.

Στα Φάρσαλα, χείμαρροι και αποστραγγιστικά έργα υπερχείλισαν, χωριά πλημμύρισαν και κάτοικοι από την ανατολική πλευρά του χωριού Υπέρεια, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε ξενοδοχείο, όταν το ποτάμι έκοψε στα δύο το χωριό.

Στη Βόρεια Εύβοια, δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από υπερχειλίσεις ποταμών, με συνέπεια να έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετές περιοχές.

Εκτεταμένες είναι οι διακοπές ρεύματος στην Ελασσόνα, σε τμήματα της Λάρισας και τον δήμο Τεμπών.

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει χωριά και σημεία της πόλης του Βόλου. Δημόσιες υπηρεσίες σχολεία και επιχειρήσεις πλημμύρισαν και δεν θα λειτουργήσουν σήμερα το Ειρηνοδικείο και το Πταισματοδικείο.

Την ίδια ώρα, Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μάλιστα η Φλώρινα η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από την έντονη σεισμική δραστηριότητα που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες, τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ σημειώθηκαν σημαντικά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στις τηλεπικοινωνίες σε τοπικές κοινότητες της Φλώρινας και του Αμυνταίου.

Άρχισε στην Κάλυμνο, η αποκατάσταση των ζημιών, που προκάλεσε η κακοκαιρία, κυρίως στα χωριά Σκάλια και Παλιόνησο. Βουνά λάσπης εισέβαλλαν στους οικισμούς, θάβοντας νοικοκυριά κάτω από πέτρες και χώμα. Δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές, ενώ το οδικό δίκτυο αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εν τω μεταξύ, διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος στο ύψος του τελεφερίκ και πάνω λόγω παγετού.

Κλειστά σχολεία
Λόγω των προβλημάτων δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Λευκό το τοπίο στους Δήμους Μαρωνείας Σαπών και Αρριανών. Παγετός και ισχυρής έντασης άνεμοι το σημερινό καιρικό σκηνικό. Με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να παραμένουν εκτός σχολικών μονάδων. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών. Κλειστές οι σχολικές μονάδες και σε οικισμούς της πρώην Κοινότητας Οργάνης του Δήμου Αρριανών (από Οργάνη και πάνω) σύμφωνα με ενημέρωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης. Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα οι σχολικές μονάδες στους Δήμους Κομοτηνής και Ιάσμου.

Εκ νέου ενεργοποίηση του 112

Η εκ νέου ενεργοποίηση του 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία και εξέλιξη των φαινομένων, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια νέας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την αποτίμηση της κακοκαιρίας «Διομήδης» που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας. Επιπλέον τονίστηκε ότι το σύνολο του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότητα.

Όπως επισήμανε ο κ. Στυλιανίδης, το σύνολο των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας της χώρας θα συνεχίσει να βρίσκεται επί ποδός και σε συνεχή επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης, ενώ ευχαρίστησε όλους θερμά για την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύουν και την άριστη συνεργασία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.