Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη του Μακαριστού Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Αγαθαγγέλου Ζαρίφη με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πενήντα δύο χρόνων (1970-2022) από την κοίμηση του, τελέστηκε την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 στην Ιερά Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην οποία τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Αγαθαγγέλου, Μάρτυρος της Χριστιανικής Πίστης με καταγωγή από την Ρώμη.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επιτρόπος Καΐρου κ. Νικόδημος πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό, και τον Αρχιδιάκονο Παρθένιο, παρουσία πολλών κληρικών από την εκκλησία της Κύπρου. Έψαλε ο Πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Ιωάννης Κούντριας.

Το έργο του Μακαριστού Ιερομόναχου Αγαθαγγέλου ήταν πολυσχιδές και πολυεπίπεδο. Στα σαράντα χρόνια της αδιάληπτης προσφοράς του, ο Μακαριστός Καθηγούμενος άφησε με τις πράξεις και τα έργα του ανεξίτηλο το σημάδι του, και το όνομά του γράφτηκε δικαίως στις χρυσές δέλτους της Ιστορίας. Ευτύχησε να τιμηθεί εν ζωή, σε αναγνώριση των εθνικών του υπηρεσιών από την Ελληνική Πολιτεία με τον χρυσό Σταυρό του Τάγματος Γεωργίου του Α’ σε μια συγκινητική τελετή το 1961.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο του 2020 τοποθετήθηκε στον κήπο της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου προτομή του Μακαριστού Καθηγουμένου Αγαθαγγέλου, η οποία φιλοτεχνήθηκε από τον Αιγύπτιο γλύπτη Nathan Doss, με τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’ να πραγματοποιεί στις 24 Απριλίου του 2020 τα αποκαλυπτήρια του περικαλλούς αυτού καλλιτεχνικού έργου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικόδημος τόνισε στον λόγο του ότι «προσευχόμενοι για την δική του ψυχή προσευχόμαστε για όλους αυτούς τους ανθρώπους που πέρασαν και προσέφεραν σε αυτόν εδώ τον χώρο», ενώ εξήρε την αξιέπαινη προσπάθεια όπως ανέφερε, του πατρός Δαμασκηνού που εδώ και δύο χρόνια έχει θεσπίσει την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στην μνήμη του Μακαριστού Αγαθαγγέλου Ζαρίφη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.