Η μοναδική ορθόδοξη εκκλησία κάηκε το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της περιφέρειας του δημοτικού διαμερίσματος Γιάγια του Κουζμπάσα- στο χωριό Γιάγια, όπου ζουν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι. Ως αποτέλεσμα της φωτιάς που ξέσπασε, η στέγη κατέρρευσε.

«Η έκταση της φωτιάς ήταν τέτοια που έκαψε τα 220 τετραγωνικά μέτρα της εκκλησίας, τους τοίχους, ενώ κατέρρευσε και η στέγη. Στην κατάσβεση συνέβαλαν 12 άτομα και πέντε μονάδες κατάσβεσης της πυροσβεστικής», δήλωσε στο TASS η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης στην περιοχή του Κεμέροβο.

Χρειάστηκαν περίπου τρεις ώρες για την κατάσβεση της φωτιάς, τα ακριβή αίτια της όποιας ερευνώνται. Όπως εξήγησε στο TASS η υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κουζμπάς, εξετάζεται η εκδοχή εμπρησμού.

«Σύμφωνα με τον ηγούμενο και αυτόπτες μάρτυρες, η φωτιά ξεκίνησε από το καμπαναριό. Η Μητρόπολη ανησυχεί ότι μπορεί η αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς να είναι ο εμπρησμός. Αυτή είναι η μοναδική εκκλησία στο χωριό. Αυτό είναι το κέντρο της περιφέρειας, περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν για προσκύνημα την Κυριακή», σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η εκκλησία στο Γιάγια αναστηλώθηκε τη δεκαετία του 1990, και διαδέχθηκε την εκκλησία του Αγίου Ονούφριου, που χτίστηκε στο χωριό στα μέσα του 19ου αιώνα, αλλά καταστράφηκε στα σοβιετικά χρόνια.

Μόλις διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, σχεδιάζεται η αποκατάσταση της ορθόδοξης εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.