Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων, σε περίπτωση πενταψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων, κ.ο.κ.

Ο οδικός χάρτης για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας τον Ιούλιο
Μόνο είκοσι ΚΑΔ( Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας) ( αθλητισμός, μασάζ, εμπόριο γούνας κλπ) βρίσκονται ακόμα σε αναστολή λειτουργίας, ενώ 32 ΚΑΔ χαρακτηρίζονται πληττόμενοι.

Επομένως, τον Ιούλιο θα ισχύσει ακόμα πιο περιορισμένα το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας.

Ωστόσο για τους πληττόμενους (μεταξύ αυτών βρίσκονται και κλάδοι του τουρισμού) τίθεται προϋπόθεση μείωσης τζίρου κατά τουλάχιστον 70% την περίοδο από 1η Απριλίου 2020 έως 31η Μαρτίου 2021 σε σχέση με την περίοδο από 1η Απριλίου 2019 έως 31 Μαρτίου 2020.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Εργασίας, για τον Ιούλιο μπορούν να θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, οι οποίοι είχαν προσληφθεί έως και την 31η.3.2021, οι ακόλουθοι εργοδότες:

1. Οι επιχειρήσεις- εργοδότες των οποίων αναστέλλεται η επιχειρηματική δραστηριότητα με εντολή δημόσιας αρχής βάσει ΚΑΔ του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Α, θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, χωρίς να ισχύουν κριτήρια επιλεξιμότητας (δεν ισχύει το όριο των 16 ωρών εβδομαδιαίως, ούτε κριτήριο τζίρου).

Η ομοσπονδία τουρισμού και επισιτισμού, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της είχε ζητήσει να επιβάλλει στους ξενοδόχους εφόσον έχουν χαμηλές πληρότητες να κάνουν χρήση του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και η μονομερή αναστολή σύμβασης να ισχύει για τους εργαζόμενους στους οποίους η επιχείρηση που εργάζονταν δεν θα ανοίξει. Αντ’ αυτού- προσθέτει η ομοσπονδία- δόθηκε η δυνατότητα αναστολών σύμβασης για ανοικτά ξενοδοχεία οδηγώντας τους εργαζόμενους από την αναπλήρωση του 80-% του μισθού τους στο επίδομα φτώχιας των 534 ευρώ. Για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, μένουν παντελώς απροστάτευτοι.

Πίνακας κωδικών αριθμών δραστηριότητας για τους οποιους δεν ισχύουν τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.