Κωνσταντίνος Μπογδάνος - Μεταναστευτικό: Η Ελλάδα είναι χώρα χριστιανικής παράδοσης, φιλελεύθερης νομοκρατίας. Ο βουλευτής της Α΄ Αθηνών, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, από το βήμα της βουλής παρουσίασε τις θέσεις για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο το οποίο ως βάση έχει, κυρίως, τις διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου. Ο βουλευτής της ΝΔ, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για ένα θεσμικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα ουσιαστικής αποφόρτισης των νησιών και των κέντρων προσωρινής διαμονής, και στερεί από διακινητές, εμπόρους ανθρώπινων ζωών και σκοτεινές ως προς τη δράση και τη χρηματοδότησή τους ΜΚΟ, τη δυνατότητα να κερδοσκοπούν πάνω στον πόνο και τις ελπίδες των ανθρώπων.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κ. Μπογδάνος από το βήμα της ελληνικής βουλής:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Επιτρέψτε μου πρώτα από όλα να εκφράσω τη χαρά την υπερηφάνεια την ικανοποίηση μου για την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, να μην εκδοθεί στην ισλαμική δημοκρατία του Ιράν η κυρία Σαραρέ Κχαντεμί, η οποία σε διαφορετική περίπτωση θα κινδύνευε με θανατική ποινή και η κόρη της θα υποχρεωνόταν από τον πατέρα της σε γάμο, πριν ακόμα κλείσει τα 9 της χρόνια.

Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία ακριβώς αναδεικνύει την υπεροχή του φιλελεύθερου δημοκρατικού πολιτεύματος μας έναντι των πάσης φύσεως και αποχρώσεις ολοκληρωτικών καθεστώτων και υπογραμμίζει το πνεύμα της επιταγής του Ρήγα Φεραίου ότι οι Έλληνες δέχονται όλους τους αδικημένους και εξορισμένους από την πατρίδα τους ξένους δι’ αιτίαν της ελευθερίας.

Το σχέδιο νόμου το οποίο συζητάμε σήμερα (Μεταναστευτικό) επιτρέπει ταυτόχρονα την επιτέλεση αυτού του Ιερού καθήκοντος, παροχής ασύλου, απέναντι στον πραγματικό πρόσφυγα και μαζί τη διαφύλαξη της νομιμότητας της δημόσιας τάξης και της κοινωνικής συνοχής στην Ελληνική Δημοκρατία.

Η σαφής και η ρητή διάκριση ανάμεσα, αφενός, στον πρόσφυγα, σε εκείνον δηλαδή που η ζωή του κινδυνεύει και αφετέρου σε εκείνον που απλώς αναζητά μία καλύτερη τύχη, είναι απολύτως αναγκαία. Είναι θυμίζω πάγια και αδιαμφισβήτητη πρακτική του Διεθνούς δικαίου και είναι και υποχρέωσή μας απέναντι στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλω σε αυτό το σημείο να υπογραμμίσω εμφατικά μία μεγάλη ποιοτική διαφορά μεταξύ της σημερινής κυβέρνησης και της προηγούμενης. Εμείς δεν πρόκειται να χαρακτηρίσουμε ρατσιστές, ούτε ακροδεξιούς, ούτε φασίστες τους Έλληνες που ευλόγως ανησυχούν ότι η χωρίς μέτρο, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς λογική μεταναστευτική ροή, κυρίως Ασιατικών και Αφρικανικών μουσουλμανικών πληθυσμών, θα οξύνει υπαρκτά προβλήματα ή θα δημιουργήσει νέα.

Θυμίζω, εδώ, ότι αυτοί οι οποίοι εύκολα προβαίνουν σε χαρακτηρισμούς, αυτοί που εύκολα σηκώνουν το φρύδι ή το δάχτυλο, είναι ίδιοι οι οποίοι άφησαν αναξιοποίητα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον ντόπιο πληθυσμό, στα νησιά, στις πόλεις, στα χωριά της ενδοχώρας, στοιβάζοντας από κοινού πρόσφυγες και μετανάστες σε απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς καμία απολύτως πρόβλεψη για τη διαμονή, την περίθαλψη, την παιδεία, την υγεία, την ασφάλεια. Είναι χειρότερα, εκείνοι που επιθυμούν, ίσως, την αξιακή και δημογραφική εκθεμελίωση των δυτικών κοινωνιών, διότι εκεί που απέτυχε ο οικονομικός Μαρξισμός, θέλουν να επιβάλουν τον πολιτισμικό.

Εμείς ποτέ δεν θα πούμε ότι οι θάλασσες μας δεν έχουν σύνορα. Ποτέ δε θα καταδεχθούμε να προβούμε σε λεονταρισμούς ότι θα γεμίσουμε την Ευρώπη τζιχαντιστές ή μετανάστες. Ούτε θα κοροϊδέψουμε Έλληνες και ξένους εταίρους μιλώντας για μετανάστες, που τάχα μου λιάζονται, κατατάσσοντας το 85% των μεταναστών σε ευάλωτες ομάδες, προχωρώντας σε μόλις 1086 επιστροφές μέσα σε τρία χρόνια ή αφήνοντας 70000 αιτήσεις ασύλου για την επόμενη κυβέρνηση.

Με το παρόν σχέδιο νόμου, λοιπόν, δημιουργείται ένας σαφές λειτουργικό που επιταχύνει τη διαδικασία του ασύλου. Διευκολύνει όσους θα κληθούν να εφαρμόσουν το νόμο. Κλείνει παραθυράκια και παρέχει σαφή και ξεκάθαρη πληροφόρηση σε όποιους σκέφτονται να εισέλθουν παράνομα στη χώρα, ότι δεν θα τους διευκολύνουμε, ούτε θα τους διευκολύνουμε να μείνουν εδώ.

Ένα θεσμικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα ουσιαστικής αποφόρτισης των νησιών και των κέντρων προσωρινής διαμονής και στερεί από διακινητές και εμπόρους ανθρώπινων ζωών και (σκοτεινές ως προς δράση και τη χρηματοδότηση τους) μη κυβερνητικές οργανώσεις τη δυνατότητα να ντιλάρουν πάρουν πάνω σε ανθρώπινες ζωές.

Ένα θεσμικό πλαίσιο που θα μας επιτρέψει να ζητήσουμε βάσιμες αξιώσεις από τους Ευρωπαίους, επιτέλους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θέλω να υπογραμμίσω τις προβλέψεις για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Για τις υποχρεώσεις, τα δικαιώματα, τα προνόμια που συνεπάγονται οι έστω και προσωρινές συνθήκες φιλοξενίας στην Ελλάδα. Διότι, όπως πρέπει να θυμόμαστε το ελληνικό έθνος είναι κοινότητα καταγωγής, αλλά πρωτίστως είναι κοινότητα πολιτισμού. Κάποιοι θα μείνουν. Αυτοί θα πρέπει να ενσωματωθούν οργανικά και παραγωγικά στις κοινωνίες μας. Η Ελλάδα είναι χώρα Ορθόδοξης Χριστιανικής παράδοσης και φιλελεύθερης Νομοκρατίας. Δεν είναι χώρα για κηφήνες, κυνηγούς επιδομάτων, ούτε για οπαδούς του ισλαμικού νόμου.

Ο οικουμενικής αναφοράς Ελληνισμός του Σκυθικής καταγωγής Ανάχαρση, του Ελληνοσύρου Διγενή Ακρίτα, του Ρωμανού του Μελωδού αλλά και του Καβάφη… ο Ελληνισμός των αρίστων κοριτσιών και αγοριών που σήκωσαν τη Δευτέρα που μας πέρασε τη γαλανόλευκη, συνειδητοποιώντας πλήρως, από πού κατάγονται το συμβολικό βάρος της τιμής και της ευθύνης τους, μας δείχνει τον δρόμο. Αυτή είναι η απάντησή μας στον εθνομηδενισμό. Αυτή είναι η απάντησή μας στη μισαλλοδοξία σε κάθε είδους συμπλεγματική θεώρηση που είναι ξένη προς τις αξίες και τα ιδανικά που ταυτίζονται με το έθνος μας.

Πριν λίγες μέρες και κύριοι συνάδελφοι από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης ο επισμηναγός Δημήτριος Βολακακης μας θύμισε πως: τούτος ο λαός δεν γονατίζει παρά μόνο μπροστά στους νεκρούς του. Με το σημερινό νομοσχέδιο η κυβέρνηση κάνει ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα προς την υλοποίηση της υποχρέωσης της να υπηρετεί και να προστατεύει αυτόν τον αγέρωχο και βαθιά ανθρώπινο λαό.

Για το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού σας καλώ να ψηφίσουμε όλοι το παρόν νομοσχέδιο.»

Βίντεο Κωνσταντίνος Μπογδάνος – Μεταναστευτικό

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.