Σε ηλικία 25 ετών - Αποφάσισε μόνη της το θρήσκευμα που θα ασπαστεί - Γιατί δεν την άφηνε να κοινωνήσει ο παπάς.

Throwback time με την ποπ σταρ Josephine, η οποία βαφτίστηκε χριστιανή σε ηλικία 25 ετών.

Ο Γερμανός πατέρας της και η Λιβανέζα μητέρα της πήραν την απόφαση να μη βαφτίσουν τη μικρή Josephine, δίνοντάς της την ευκαιρία να επιλέξει η ίδια με το πέρασμα των χρόνων τη θρησκεία που την εκφράζει. Είχε πάρει το όνομα… Τζέσικα.

«Οι γονείς μου έκριναν ότι ήταν σωστό να με αφήσουν να διαλέξω μόνη μου τη θρησκεία. Μου έκανε καλό γιατί πραγματικά κάθισα και διάβασα, έκανα κατήχηση κάποιους μήνες, πήγαινα κάθε μέρα στην εκκλησία και ανακάλυψα γιατί θα βαφτιστώ. Πολλά παιδιά δεν γνωρίζουν καθόλου γιατί ανήκουν, για παράδειγμα, στον χριστιανισμό ή σε κάποια άλλη θρησκεία. Στο σήμερα, βέβαια, σου λέω ότι, αν κάνω παιδιά, θα επιλέξω να βαφτιστούν μικρά. Εγώ πήγαινα σε international school, οπότε είμαι σίγουρη ότι υπήρχαν παιδιά από όλες τις θρησκείες. Δεν θυμάμαι να με απασχολούσε μικρή αυτό το θέμα, έχω όμως στο μυαλό μου τα καλοκαίρια που κατέβαινα Κρήτη και έλεγαν όλοι “Θα πάμε εκκλησία να κοινωνήσουμε”… Μόλις μάθαινε ο παπάς ότι δεν έχω βαφτιστεί, έλεγε ότι δεν γίνεται να κοινωνήσω και εκεί άρχισα να αναρωτιέμαι “Γιατί εγώ δεν μπορώ;”».

Η βάφτισή τηςως χριστιανή ορθόδοξη της έδωσε μια νέα ώθηση.

«Οι εποχές έχουν αλλάξει. Ο κόσμος δεν πιστεύει, εγώ όμως είχα ανάγκη να πιστέψω σε κάτι για να πάρω δύναμη. Από την ημέρα που βαφτίστηκα νιώθω ότι άλλαξε όλη η ψυχοσύνθεση μου. Έφυγαν οι φοβίες μου και ηρέμησα» εξομολογείται και προσθέτει: «Φοβόμουν, με έπιαναν κρίσεις πανικού πριν βγω στη σκηνή, είχα ανασφάλειες, νόμιζα συνέχεια ότι κάτι κακό θα μου συμβεί. Αυτό άλλαξε. Με βοήθησε πολύ και η ψυχοθεραπεία που κάνω εδώ και πολλά χρόνια».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.